Zsinórfüggöny, ami nem is függöny

Zsinórfüggöny, ami nem is függöny

Már egy ideje szinte minden lakásfelszerelés boltban vásárolhatunk spagetti- vagy zsinórfüggönyt. Ekkora a kereslet rá, ennyire szeretik az emberek?

Én a magam részéről soha nem ajánlanám senkinek, hogy az ablakba ilyet tegyen, mert szerintem nem szép, igaz, ez ízlés dolga. Nálam kb. egy szinten van a magánotthonban felszerelt szalagfüggönnyel. Egyik sem oda való. (Megjegyzem, létezik a kettőnek az ötvözete is már. Brrr…) A szalagfüggönyt ha muszáj, használjuk az irodában. De mit kezdjünk  a zsinórfüggönnyel, ha már egyszer szert tettünk rá és nem szeretnénk kidobni?


Például térelválasztónak kiválóan alkalmas. Intim, sejtelmes kuckót alakíthatunk ki vele vagy leválaszthatjuk egy helyiség egy részét, hogy elkülönítsük a funkciókat.Nagyon sok színben kapható és vannak már díszítettek is, melyekre műanyag “kristályok”, gyöngyök vannak felfűzve, kis kreativitással viszont egyedit is könnyen készíthetünk. A feldíszítésén túl a felhasználását is tovább gondolhatjuk. Egy olló és ragasztó segítségével készíthetünk belőle lámpaburát, nyitott polcos szekrényre takarást, vagy mint az egyik James Bond filmben, díszíthetjük vele a falat.


Érdekes lehet még egy marokkói stílusú teraszon is, feltéve, hogy elég szélvédett.

Via, via, via, via, via

 

Related Posts with Thumbnails
Oszd meg

Comments Closed

1 comment

  1. Pingback: Vasárnapi bloglapozó 20.

Comments are closed.