Töklámpást készítettünk

Töklámpást készítettünk

Szombat este megint összeült a banda és elkészítettük az első töklámpásainkat. Megmutatom hogyan!

Most csináltunk először ilyet, így teljesen szűz kezekkel nyúltunk az óriás tökökhöz. :D Kicsit féltem is, hogy esetleg utána újra kell festeni a fél házat, de aztán szerencsére egyáltalán nem járt nagy felfordulással, szóval lakáson belül is nyugodtan elkészíthető.

Először levágtuk a tetejüket és a kupakról leszedtük a belsőségeket.Aztán kikapartuk a belsejüket, hogy csak a vastag héj maradjon.


Elkezdtük megrajzolni nagyjából, hogy hol is kellene kivágni majd. Nagyon nem merészkedtünk, mert fogalmunk sem volt, hogy mennyire nehéz vagy épp ellenkezőleg, könnyű a kivágás, így igazán egyszerű formákkal próbálkoztunk.

Aztán jöttek a szerszámok. A hagyományos kés mellett fúrót használtunk. Nagyon hasznosak voltak a lapos fafúró fejek, mert azokkal szép nagy köríves lyukat lehetett fúrni. Persze úgy ment bele a fúró a tökbe, mint a vajba. A kés egy kicsit macerásabb volt már, mert azért elég vastag a héj. Finom minták kivágása mindenképp nagyobb tapasztalatot igényel.

Mikor mindegyik elkészült, mécsest raktunk bele, majd vissza a kupakját és már világítottak is!


Volt 3 kicsi tökünk is, melyekre nem készültünk fel, így rögtönzött festést csináltunk rájuk a maradék türkiz spray-vel, illetve akril festékkel, meg egy kis aranyos csillogású lakkspray-vel.Remélem Te is kedvet kaptál egy töklámpás elkészítéséhez! Ha igen, fotózd le és rakd fel a Facebook falunkra!

Related Posts with Thumbnails
Oszd meg

Comments Closed