Szép álmok a csillagos ég alatt

Szép álmok a csillagos ég alatt

Gyerekként még milyen jó móka volt a kertben felállított sátorban tölteni a meleg, nyári éjszakát! Aztán felnőttként már jobban kedveljük a kényelmet, ráadásul ha nincs körülöttünk 4 fal és a fejünk felett tető, akkor már nagyon kellemetlenül tudjuk érezni magunkat.

Ezért is dúlnak bennem vegyes érzelmek egy ilyen tündéri “kunyhó” láttán. A bennem élő gyerek azt mondja, “kell egy ilyen a kertbe, jó móka lesz!”, a felnőtt énem pedig berzenkedik: ” meglátnak, ránktörnek, elrabolnak…”.

Ennek a kerti kuckónak a tervezője Ville Hara, a dizájner pedig Linda Bergroth. Előregyártott elemekből készül, melyek egy csavarhúzó segítségével összeszerelhetők. Finn fenyőből álló részei bármilyen színre festhetők, a biztonsági üveges ablakok pedig a tető részen automatikusan nyílnak a belső hőmérséklettől függően. Hátul egy szerszámos kamra kapott helyet, míg az elülső üvegház részben tarthatunk növényeket vagy akár egy nyári hálót is kialakíthatunk benne. A világítást napelemes lámpák szolgáltatják esténként.

A termék 2010-ben elnyerte az év kerti terméke díjat.A project by: Avanto Architects Ltd

Via

Related Posts with Thumbnails
Oszd meg

Comments Closed

1 comment

  1. Hargitai Angela

    Engem a túszejtős filmekben nemcsak az érdekel miközben az elrabolt hősnő a kezét tördeli bezárva egy szobában, hogy hogyan fog suttyomban elmenekülni, hanem hogy végzi el a szükségét, ha rájön. Isteni ez a kis kuckó, de hol lehet a közelben komfortosan “kimenni” meg kezet mosni ha csokit majszol miközben a csillagos eget bámulja…

Comments are closed.