Sok kicsi gombocska

Klasszikus és modern kárpitos bútorokon egyaránt nagyon kedvelem a bútortextil gombokkal behúzását, dekorálását. Nagyon sok tervező használja ezt a megunhatatlan díszítést. Olyan design darabokon találkozhatunk a kis gombocskákkal, mint Ludwig Mies Van Der Rohe 1929-ben tervezett Barcelona széke, Philippe Starck Moor(e) széke, vagy az elegancia örök klasszikusa, az 1700-as években tervezett Chesterfield kanapé.

A gomb behúzással leggyakrabban kanapékon, székeken találkozhatunk, illetve ágytámlákon, de egyes tervezőket annyira megihletett, hogy kád oldalfalára vagy akár lámpaburára is ráálmodták már. Bútorokon kívül mutatós egyéb textileken, mint párnákon, ágytakarókon is.

A gombokat borító anyag lehet a kárpit maga, vagy ha hangsúlyosat szeretnénk, akkor attól eltérő színű, anyagú is. Glamouros csillogású a Swarovsky kristály a behúzásokhoz varrva. A gombok elhelyezésének sűrűségével más-más hatást, stílust érhetünk el, légies könnyedséget vagy akár merevebb, hivatalosabb hangulatot.

A gombos behúzás örök klasszikus, mely megunhatatlan eleganciát kölcsönöz, így nyugodtan válasszunk ilyen megoldású bútorokat, soha nem fog kimenni a divatból.
Via, via, via, via, via, via, via

Related Posts with Thumbnails
Oszd meg
2688 0 jan 16, 2011

Comments Closed