Saját ház alakulása 5. (fotók)

Saját ház alakulása 5. (fotók)

A ház belső színvilágát a homok szín és az antracit mellett, egy kis pink fűszerezi.

A végeredményről néhány kép:


Szülői háló:


Szülői fürdő:

A gyerek részlegről még nem készült kép, de hamarosan…

Related Posts with Thumbnails
Oszd meg

Comments Closed

39 comments

 1. Timuska

  Szia Meli!

  Nagyon szép lett a ház :-)) Gratulálunk hozzá, nagyon ügyes vagy és tényleg 21. századit terveztél. A képek is szuperul sikerültek – Atti ügyi :-) – de élőben egyszerűen lélegzetellálító volt, főleg mikor beléptem a hálószobába. Na az olyan volt, mint egy 5 csillagos szálloda luxuslakosztálya :-)))))) Sok boldogságot ehhez a szép otthonhoz és élvezzétek, lakjátok.
  Puszi

 2. Zsofo

  Szia!

  Gratulálok én is, szuper lett a házatok.
  Már régebb óta látogatom a honlapot, kíváncsian vártam az új képeket. Mi is most építkezünk, pár ötletet már kigyűjtöttem. Az előző házatokban láttam mindenhol parketta volt, itt járólap. Nekünk ez most a “legnagyobb dilemma”. Tudnál ebben tanácsot adni?
  Elárulnád hogy mekkora a nappali+étkező területe?
  Köszi
  Zsófi


 3. Post author
  Meli

  Szia Zsófi!
  Köszönöm a gratulációt!
  A nappali-étkező-konyha kb. 50 nm.
  Azért lett itt járólap mindenhol, mert padlófűtés van. E nélkül nem ajánlom. Viszont ha nálatok is az lesz, akkor nagyon praktikus, könnyen kezelhető, de azért ajánlott finom, puha szőnyegeket a kevésbé kényes helyeken elhelyezni, mert rideg hatású a kő és a szőnyegekkel ezt szépen lehet finomítani.

  Ha lamináltat választasz és a konyhába is az kerül, akkor mindenképp valami nagyon jó minőségűt válassz, inkább egy kicsit drágábbat, mert csak az fogja bírni. Az olcsóbbak egy csepp víztől tönkre mennek. A jobbak azért kicsit jobban bírják, de azért azok sem szeretik ha órákig áll rajtuk. Ha erre oda tudsz figyelni, akkor jó választás. Nekünk az előző lakásban 3 év alatt nem igazán lett baja a konyhában a parkettának.
  Egyébként a Diego-ban Törökbálinton láttam kimondottan vízálló laminált parkettát! Nem sok színben van, de azért lehet választani. Na az bírja a vizet. :)

  Egy jó tanács: ha amerikai konyhád van és egyben van a nappali-étkező-konyha, mint nálunk, akkor bármit is választasz, nagyban javítja a térhatást, ha nincs burkolatváltás sehol. Tehát mindenhol ugyan az a burkolat.

  A lamináltról Timi is majd nyilatkozik, hogy hogyan vált be náluk, mert őket is rábeszéltem, hogy mindenhol az legyen. :)

  Remélem tudtam segíteni és írjál máskor is!
  M.

 4. Timuska

  Sziasztok!
  Szia Zsófi :-)

  Ahogy Melinda is írta, nálunk is mindenhol laminált parketta van (konyhában is). Én nagyon szeretem. A legfontosabb, hogy min. 32-es kopásállóságú és 8 v. 8,5 milliméteres legyen. Teljesen jól bírja a vizet.

  Lent volt nem rég a szomszéd és nézte-nézte a lakást aztán egyszer csak azt mondja: miért tűnik ez a lakás sokkal nagyobbnak mint az enyém? (Az ő lakása pontosan akkora mint a miénk) Hát azért, ahogy Melinda már fent leírta: ha nincs burkolat váltás, az nagyítja a teret!

  Talán csak egy dolgot csinálnék másképp, a következő lakásunkban, magasfényűt tennék le! Szerintem a magasfényű burkolatok (parketta, kő) mindig olyan frissen tiszta hatást keltenek. Nálunk matt hatású a padló és sötét, ja és fehérszörű kutyánk van. Így elég sokat takarítok :-)
  De Melindáéknál magasfényű volt a régi lakásban a lamináltpadló és olyan volt mintha állandóan felmosna :-))))
  Remélem tudtam segíteni, üdv:
  Timi

 5. Zsofo

  Sziasztok!

  Köszönöm szépen a tanácsokat, aranyosak vagytok. Padlófűtés lesz nálunk is, amiatt javasolják inkább a járólapot. (Jobban tartja a meleget, a parketta összeszárad egy idő után stb..-ezt mondják a hozzáértők)A parketta nekem “melegebb” hatású, de néztem az új házatokról a képeket, a szőnyegekkel nagyon “barátságos”, tényleg jól ellensúlyozza a “a kő rideg hatását”. Legutóbb a parketta hatású járólapot ajánlották. Nem tudom hogy 40 m2-en hogy mutat, mennyire természetes hatású. Erről mi a véleményetek? Nálunk a konyha külön lesz, egy gipszkartonfalba épített 1m-es tolóajtóval szeretnék elválasztani az étkező-nappalitól. (külön, de mégse nagyon elszeparálva legyen) A konyhába mindenképpen járólapot szeretnék. Nem egyszerű eldönteni. Még átgondoljuk, de mégegyszer köszi a tanácsokat.
  Üdv:
  Zsófi

 6. Timuska

  Szia Zsófi!

  Akkor elég egyértelmű, külön konyha, padlófűtés … a legpraktikusabb a kő. Azon gondolkoztam, hogy találkoztam-e már padlófűtéssel úgy, hogy nem kő van lerakva? De asszem nem!

  Melinda, majd nyilatkozik a parketta hatású kőről.

  De szerintem már olyan gyönyörű kövek, járólapok vannak, nem muszáj attól tartani, hogy rideg lesz. Sokat számít a minta, anyag, szín! Kiegészítők, szőnyeg. (Brutál hideg, rideg hatás pl: márvány mintás!)

  Melinda vélemény ….???!!!

  Üdv:
  Timi


 7. Post author
  Meli

  Tényleg vannak szép parketta mintás kövek, csak ott meg arra érdemes figyelni, hogy ha valahol csatlakozik hozzá parketta, akkor a színüket nagyon össze kell hangolni.
  Nálunk most a nappaliban is kő van és teljesen jó.
  Timi, nálunk a hálószobában is padlófűtés van, mégpedig a padlószőnyeg alatt. :) Az előző lakásban a laminált alatt a konyhában volt padlófűtés és az is teljesen jó volt, finom meleg volt az is és semmi baja nem volt. Mindenesetre mindig meg kell kérdezni, hogy lehet-e a kiválasztott lamináltat vagy padlószőnyeget vagy akármit padlófűtésre rakni. Általában a jobbakat lehet.
  Hát a márványmintás tényleg nem a legdivatosabb, legszebb, de nem csak padlón nem ajánlom, hanem fürdőben sem. :)
  Zsófi, ha általában nyitva lesz a konyhaajtó, akkor szerintem ugyan az a burkolat legyen kint és bent is.

 8. viktorlantos

  Szia Melinda, Atinak is mondtam mar de engedd meg hogy gratualjak kozvetlen neked is!

  Nagyon szep lett a belso. Izleses, modern es remek szinvalasztas. Biztos remek dolog lehet ilyen kornyezetben kezdeni a napot.

  megegyszer grat. gyonyoru!

 9. Rika

  Szia Melinda!
  Gratulálok, nagyon szép és egységes lett a belső tér, ügyesen végigvitted a kiválasztott színeket. Nekem ez az egység nagyon tetszik, szerintem sokkal mutatosabb így. Nagyon zavaró tud lenni amikor minden helyiség más szint és burkolatot kap. Látszik, hogy szakember vagy. Kiváncsian várom a dolgozó és gyerekrészleg képeit. Mikor teszed fel?
  Rika


 10. Post author
  Meli

  Szia Rika!
  Köszönöm, örülök, hogy tetszik és én is azt a véleményt képviselem, hogy az egyik fő szempont az egységesség. Mind színekben, mind stílusban.
  A többi helyiségről is hamarosan csinálunk képeket, csak azokban egy jó nagy rendrakás szükséges előbb. :)
  Üdv
  Melinda

 11. ditke

  Kedves Melinda!

  A járólapokat nézegetve találtam rád.Gyönyörűek a munkáid, gratulálok!
  A leveleket olvasva,látom szivesen adsz tanácsokat-talán nekem is tudnál segiteni!Az új év azzal indult, hogy a nappalinkban lévő járólap dombbá változott, majd egy nagy reccsenéssel feltört…..23 éves burkolat, padlófűtés,stb.Most rohamtempóban ki kell cserélni az egészet.Nagyon tetszik a fenti képeken látható bézs(?) járólap.Sokat segitenél, ha megirnád nekem ,hogy milyen cégtől van, magas fényű-e,stb.Valami ilyesmit képzelek el én is, és a millió járólap közötti válogatást megspórolhatnám,ha célirányosan keresnék valamit.
  Segitséged előre is köszönöm,

  Ditke

 12. Meli

  Szia!
  Köszönöm és olvasgass nálam a jövőben is, hátha találsz más ötleteket is.
  A járólapot a Stíle szalonban vettük, a Westend-del szemben, a neten megtalálod a weboldalukat. Ez a kő 45×45-ös, anyagában halványan csíkos és picit csillogó, de rücskösebb felületű. Az ára akkor kb 5000,- Ft volt és több színben is volt.
  Remélem tudtam segíteni.
  M.

 13. Viki

  Gyönyörű ez a ház!
  Némelyik munkádnál fent vannak az alaprajzok, fel tennéd ehhez is.
  Írtad, hoyg kb 50 m2 a nappali-étkező-konyha rész.. Sokkal nagyobbnak tűnik:)
  ..hát igen..látszik, a gondos tervezés..

  További sok szép munkát kívánok..

 14. Maka Csaba

  Kedves Melinda!

  Nagyon tetszik az oldal, örülök, hogy rátaláltam :)
  Érdeklődnék, hogy a nappali és az étkező hányszor hányas? a konyha mérete is érdeklne, szerintem szuper lett.

  Csaba

 15. Meli

  Nem értem miért fontos ez. Nem a méret a lényeg! :) De tényleg. Nap mint nap találkozom azzal, hogy a tulaj mondja nekem, hogy hú, milyen jók a méretei ennek vagy annak a helyiségnek. Közben meg egy bútort nem lehet sehova letenni.
  Az a fontos, hogy jó helyen legyenek a nyílászárók és a használható falfelületek. Ez viszont mindenkinél máshogy van, minden házban.
  Most ha én azt mondom, hogy a nappali 5×4 méteres, akkor azzal szerintem nem érsz semmit, még ha megpróbálsz mindent hasonlóan kialakítani, akkor sem. Csak egy ajtó kerüljön mondjuk máshova és már borul minden és egy teljesen más felállás alakul ki.
  Ha most tervezed a házat és nem boldogulsz, akkor keress meg és szívesen segítek, vagy ha erre nincs szükséged, akkor elő a kockás papírral. :)

 16. kiki

  Nagyon szép a ház, gratulálok hozzá!

  Mi is padlófűtést szeretnénk mindenhol, de le akarnak beszélni bennünket arról, hogy a hálóba is azt tegyünk. Állítólag nem szerencsés, mert pont olyan magasságban lebegteti a port, amilyen magasan fekszünk. mi erről a véleményed, illetve mi a saját tapasztalatod?

  előre is köszi.

 17. Meli

  Köszönöm! :)
  Nekünk a hálóban is padlófűtés van, ráadásul még padlószőnyeg is. Nem a legjobb kombináció, de nekünk nincs vele gondunk. Nem vagyunk allergiásak, nem tűnt még fel, hogy szállna a por. Viszont a meleg szőnyegen jó lépkedni :D
  Építkezéskor volt valami kattanásom, hogy egyedül a gyerekszobába radiátort raktunk, ezt viszont folyamatosan bánom. Ha újra csinálnám, oda is padlófűtést tennék.
  Ha ráadásul laminált padló van, akkor azt könnyű takarítani, sokkal kevésbé szállhat a por.
  M.

 18. Csaba

  Kedves Melinda, ha jól értettem akkor ahol padlófűtés van ott egyáltalán nincs radiátor? Ha igen elegendő?

  Pár helyen láttam alaprajzot is feltettél, ha nem túl nagy kérés feltennéd ennek a háznak is? Nagyon szívesen megnézném, pontosabban nagyon örülnék, ha megnézhetném a te házadét!

  Egyelőre építkezés előtt vagyok, és most, ha időm engedi alaprajzokat (is)bújok, böngészek.

  Ennyi idővel az építkezés után teljes a megelégedettséged? Van amit másképp csinálnál?

  A költség takarékosság miatt, én is két szintben gondolkozom: 2 felnőtt 3 gyerek, jó lenne kb. n 120nm2-en megoldani, de egyelőre esélytelennek látom, túl sok az igény… Kényelmes nappali, étkező, konyha, tárolóhelyiség, mosókonyha, 2 fürdő, 4 szoba, gardrób, kis dolgozó, 2wc..

  Előre is köszönöm, ha időt szánsz a kérésemre: Csaba


 19. Post author
  Meli

  Kedves Csaba!
  Igen, csak padlófűtés van, nincs egyéb (kivéve a gyerekszoba, ahogy korábban írtam). Teljesen elégedettek vagyunk vele, a következő házunkban is csak ez lesz.
  Alaprajzot nem szívesen raknék fel, de ha Neked már van alakulóban, szívesen véleményezem majd. :)
  M.

 20. Csaba

  Kedves Melinda!

  Köszönöm a válaszod, és a lehetőségét annak, hogy véleményedre számíthatok majd, nagyon kedves vagy!

  Apropó, következő ház?? Közeljövő terve? :))

  További szép napot: Csaba

 21. Csaba

  Melinda,

  mióta megszülettek a gyerekek, az idő fogalma számomra megváltozott.
  Szóval, ami 5 éven belül történik, az nálam most a közeli jövő..
  :)))

  üdv.: Csaba

 22. turjild

  Kedves Melinda!

  nagyon tetszenek a munkáid, régóta böngészem a honlapot és mindig találok új ötleteket, vagy egyszerűen ha csak szép dolgokat szeretnék látni, bekukkantok! :)
  Ez a nappali-konyha álomi!!

  Most végre a saját lakás kialakítását csináljuk, és lenne pár kérdésem. – örülök, hogy sok hozzászólásban felmerül a laminált padló, és lehet hogy én is beadom a derekam, főleg, hogy most találtunk igazán szépeket. Nálunk is kb. 50 nm egy térben a nappali-étkező-konyha, burkolatváltás nélkül, viszont a konyhával szemben, az étkező mellett megy fel az emeletre a lépcső (húzott, kb. olyan mint Nálatok). Nem tudom, ennek a burkolását mivel oldjuk meg (lamináltból nem kivitelezhető), hogy harmonikus legyen az előszobai kőburkolattal (amit még nem választottunk ki) és a konyha-étkező burkolattal (most egy homokszín lamináltat néztünk ki), úgy, hogy aztán fent az emeleten a lépcső a közlekedő burkolattal fog találkozni, amit szintén nem tudok, mi legyen. Érdemes itt újra követ használni, vagy legyen itt is laminált padló?

  A másik kérdés, a világítás? Nálatok LED van? Eltérő véleményeket hallottam eddig róla, és nem tudom, mi a valóságban a tapasztalat. Tényleg megéri-e, azt láttam, hogy a nagyobb fényerejű izzók már elég drágák. A nappali-étkező-konyha részre szeretnénk, mennyezeti ill. munkapult megvilágításra. Hol érdemes megnézni?

  Köszönöm szépen előre is: Ildi


 23. Post author
  Meli

  Szia Ildi!
  Köszönöm és örülök, hogy olvasol! :)

  Lépcső: én az emeletre laminált parkettát raknék, hacsak valami különösebb indoka nincs a kőnek. Így egy fa burkolatú lépcső szerintem szépen összekapcsolná őket. Olyan színű fából kellene, mint a laminált padló. Ezt pácolással vagy festéssel meg lehet csinálni. Persze jó lenne, ha a lenti és a fenti parketta ugyan olyan lenne. :)

  LED: nálunk jelenleg halogén spotok vannak. Pár héttel ezelőtt a férjem beszerzett egy csomó led-es izzót és beszerelte a konyhába. Hát sajnos ki kellett szedetnem vele. :(
  Az volt a problémám, hogy még a meleg fényű is kékes volt és a konyhabútoromnak borzalmas színe lett tőle. Most a nappaliban vannak, ott nem annyira veszélyes, ha a szürke falat kékíti meg. A másik gondom az volt vele, hogy nem volt meg az a szép fordított V alakja a fénynek, ami a halogén belső tükrös felületének köszönhetően meg van. (legalábbis úgy tudom, annak köszönhető)
  Én szoktam egyébként a LED-eket javasolni, már 2500 Ft körül lehet jókat kapni, aminek van elég fényereje. Viszont mindenképp javaslom, hogy elsőre csak egyet vegyen mindenki, próbálja ki, mert más mint a spot.

 24. Ditke(2):)

  Szia Melinda!
  Nem szokásom sok-sok dicséret után tovább simogatni a lelkeket, de most nem tudom megállni. Lélegzet-elállító lett az új ház. Úgy irigyellek, hogy ez a munkád! Meg persze sajnállak is érte… pláne, hogy tudom, pár év múlva jön a következő, és minden kezdődik elölről. Párommal a saját házunkat húsz éve állandóan alakítjuk, falom a design képeket, …és persze habzsolom az oldalaidat már jó ideje. Ha csak úgy ki akarom kapcsolni magam, “eljövök” ide, és élvezkedem.

  Padlófűtés: megfelelő fúga nélkül öt év után a nagyobb lapok kezdenek billegni.
  A magas fényű lapok egy idő után már nem lesznek olyan magas fényűek, a pihék már egy nap után cicáznak a sarokban. Hosszú hajú lányok mellett a közlekedőbe, bejárat közelébe még véletlenül sem ajánlom.
  Ahol tükör van, ott rendre fésűk, csatok, kencék garmada, nem tudsz olyan nagy pipere szekrényt tervezni, hogy végre ne legyenek elől.
  Fürdőszoba + pipere tükör = haj, sorban állás (még 3 fürdőszoba mellett is)
  TANULSÁG: Lányos házban a pipereszoba legalább olyan fontos – lehetőleg a bejárat mellett, mint a mosókonyha (persze ez utóbbi valahol máshol).

  Csak úgy gondolatébresztésnek írtam a megjegyzéseket.

  Hja, LED: Mi is most aktualizáltuk a problémát, szívesen olvasnék tapasztalatokat a témában.
  Üdv: Ditke

 25. Adrienn

  Kedves Melinda!

  Adrienn vagyok, Timitől jutottam el az oldaladra.
  Nagyon tetszenek a munkáid.
  Tanácsot szeretnék tőled kérni. Most vásároltunk egy lakást, és a nagyszobából szeretnénk konyha-nappalit csinálni. A szoba mérete: 4,5X5 m. Véleményed szerint nem lesz túl zsúfolt a tér?
  Előre is köszönöm válaszod.

  Üdv: Adri.


 26. Post author
  Meli

  Szia Adrienn!
  Röviden: DE! :D
  Ha küldesz emailben egy pontos, méretezett, építészeti alaprajzot, akkor tudok bővebben is válaszolni.
  M.

 27. Edina

  Szia,
  Már már régóta csodálom munkáidat! ebben a lakásban szerelmes lettem a függönybe;) a nappaliban! Megtudnád mondani, hogy hol lehet őt megvásárolni és milyen fantázia néven fut, esetleg márka típus! Előre is nagyon köszönöm!

 28. Meli

  Kedves Edina!
  Köszönöm!
  Ezt a függönyt a Kikában vettem, de az már 3 éve volt. A múltkor kerestem, mert én is vettem volna még belőle, de sajnos nem találtam már. :(
  M.

Comments are closed.