Puha fehérség

Puha fehérség

Érdekes módon a fehér két lakberendezési stílusban is nagyon gyakran megtalálható fő szín. Vannak egyrészt a svédes fehér otthonok, ahol inkább polgári lakásokat látunk és vannak a minimalista, nagy családi házak, ugyancsak sok fehérrel. Egy szín, mégis két mennyire különböző stílus!

A formák, az anyagok, a néha megjelenő kiegészítő színfoltok és maga a tér, meg a körülötte lévő épület is, mind-mind fontosak ahhoz, hogy a kívánt stílust elérjük. Egyáltalán nem elég az, hogy mindent fehérre festünk és fehér tárgyakkal vesszük körbe magunkat.

A minimalista verzióra nagyon jó példa ez a Susanna Cots által tervezett ház. Nagyrészt minden fehér, de ha jobban megnézzük, azért feltűnnek a meleg hatású, fa padlóburkolatok, a néhány fekete kiegészítő és a finom, pasztell színű párnák, függönyök, plédek. A vastag, bolyhos szőnyegek tovább fokozzák az enteriőr puhaságát, kellemességét. A formák szögletesek, de vannak tárgyak, mint például az asztali lámpák, melyeknek finom íve megtöri a sok egyenes vonalat.

Azért persze ne feledjük a ház sajátosságait, mint a nagy terek, hatalmas ablakok, gyönyörű panoráma és a fantasztikus belső kert. Ezek is fontos elemei ennek a modern stílusnak, melyekkel jól kell játszani.

Via

Related Posts with Thumbnails
Oszd meg

Comments Closed