250 nm-es ház, nappali-konyha (látvány tervek)

250 nm-es ház, nappali-konyha (látvány tervek)

Megszületett a kiválasztott elrendezésre az első terv, melyen már látszanak a kiválasztott burkolatok, anyagok, bútorok. A stílus modern lett, az alap színek a bézs, a sötét barna és a bordó.


Felülről kezdem: terveztem többféle gipszkarton álmennyezetet. A konyhában a sziget felett és nappaliban a dohányzóasztal felett, két egymáson lévő téglatest lenne, benne spotokkal.


Az egész helyiségben körben (kivéve a bejárat fölött, a kandalló és a konyha között) lenne egy olyan álmennyezet, ami kb 10 cm-rel lejjebb kezdődne, mint a rendes mennyezet, benne rejtett hangulat világítás. Ez a mennyezet felé világítana, nagyon hangulatos. Ennek az álmennyezetnek még egy funkciója lenne, mégpedig, hogy eltakarná a mennyezetre rögzített karnis síneket és nagyon szépen kiomlana alóla a függöny. (Sajnos a terveken nem látszik a függöny, mert ebben a programban nincs függöny.)

Az étkezőasztal felett belógatott lámpák lennének.


Álmennyezet van még a falnál lévő konyhabútor rész felett, amiben ugyancsak spotok vannak, azok világítják meg a pultot, a főzőlapot. A konyhában a falhoz került a főzőlap, a beépített hűtő és a mellette lévő szekrényben lenne a sütő és a mikro beépítve. A szigeten lenne a mosogató, egy magas, zuhanyzós fejű csapteleppel és a beépített mosogatógép is. A munkasziget két oldalán nyitott, polcos rész van, benne rejtett világítás. Az akváriumot a fal mellé raktam (a legelső képen látszik), alá ugyanolyan szekrényt, mint a konyhabútor. A bútorok anyaga fehér tölgy, egy kis wengével kombinálva.

A kandalló három oldalú lenne, így minden oldalról jól látszana a benne égő tűz. Egyenes vonalú, kicsit minimalista kandalló, de a különlegessége, hogy lenne rajta fölül egy kb. 5 cm-re kiálló rész, ami bordóra lenne festve és ez folytatódna a nappali hátsó részében is a falra festve. A hátsó falra két falikar kerülne.


A konyha bejárat felöli oldalánál egy gipszkarton fal lenne, amiben kis falfülkék lennének. A hátoldaluk olyan bordó lenne, mint a nappaliban a kandalló egy része. Ebben is lennének spotok. Ide dísztárgyakat lehet rakni és nagyon mutatós lenne, mert mikor valaki bejön a házba, akkor ezt már az előszobából látja.

Related Posts with Thumbnails
Oszd meg
7838 0 aug 18, 2007

Comments Closed

7 comments

  1. Kinga

    Nagyon minőségi ez a látványterv, úgy értem nem csak a te munkád, a tervezés – mert arról már többször meggyőződhettünk -, hanem a program. Lehet tudni a nevét?

  2. Meli

    Ezeket még pont régebben, egy másik programmal csináltam. Most a Chief Architect nevű, itthon kevésbé ismert programot használom.

  3. Mária

    Szia Meli:)Örülök ,hogy ide tévedtem,rengeteg hasznos ötletekre találtam a lapodon.Gratulálok a blogodhoz!Nagyon szépen köszönöm,hogy itt lehettem!

Comments are closed.