200 nm-es ház, nappali-étkező (látvány tervek)

200 nm-es ház, nappali-étkező (látvány tervek)

Elkészült az elképzelésem a nappali-étkező közös helyiséggel kapcsolatban.

A konyhabútorból kiindulva itt is tovább vittem a cseresznye színt a bútorokon, kombinálva a bézs színnel. Bézs színű ülőgarnitúrák, bézs színű székek, cseresznye lábakkal. A padlót bambusz parketta borítja kávé színben, melyet natúr színű csíkok váltanak fel az étkező asztal és a kanapénál a dohányzó asztalok alatt. Ez akár szőnyeg helyett is szépen megadja a helyét a tér megfelelő funkcióinak.

Többféle megvilágítást terveztem. A leghangsúlyosabb a 3, hullám alakú, narancsszínre festett álmennyezet, melybe spot lámpák vannak süllyesztve, illetve a nappaliban és az étkezőben a csillár(ok) is ebből indulnak az asztal fölé. Ezen kívül ahol ablak van, ott végig gipszkarton álmennyezet van, mely eltakarja a mennyezetre szerelt függöny karnisokat, illetve ebbe is spot lámpák vannak süllyesztve, amik egy fényerőszabályzós kapcsolóval kellemes hangulat világítást csinálnak. A hangulat világítást, ahol nincs álmennyezet, a falakon elhelyezett falikarok szolgáltatják.

Az étkezőnél induló lépcső járólapja kávé színű, míg a függőleges homloklap natúr színű. A lépcsőház világítását, a lépcső járólapját megvilágító, falba süllyesztett lámpák szolgáltatják.

A nappaliban lesz egy kandalló, melynek már fix helye volt, viszont inkább a praktikumot fogja szolgálni, mint a látványt, hiszen a nappaliból gyönyörű kilátás nyílik. 2 sarok kanapét terveztem a nappaliba, melyen az egész család kényelmesen elfér. Mindkettőhöz külön dohányzóasztal tartozik, üveg asztallappal.

Related Posts with Thumbnails
Oszd meg
9695 0 aug 10, 2007

Comments Closed

6 comments

 1. Viki

  Melinda, kérdezni szeretnék :)

  Ha a konyha, nappali, étkező, majdnem egy térben van, azaz a konyha egy része látszik a nappaliból, akkor ott is (a nappaliban) a konyhabútor színeit “illik” alkalmazni?
  Válaszodat előre is köszönöm: Viki

  Azért itt teszem fel a kérdésem, mert a konyhám calvados-vanília, mint itt :)

  Viki

 2. Meli

  Szia!
  Igen én azt szoktam ajánlani, hogy egységes legyen. Mondjuk ilyen kétszínű konyháknál lehet csak az egyiket, Nálad például a calvadost használni a nappaliban is, de ott akár kombinálhatod vanília helyett mondjuk feketével, az is nagyon szép kontrasztot csinál.
  M.

 3. Viki

  Kedves Melinda!

  Köszönöm a megerősítést :)h nem gondolkodtam rosszul anno..

  Amúgy pont a feketét szeretném likvidálni (könyves, tv-s részt) jelenleg fekete azokon kívül még a dohányzó asztal, étkező székek, és a képek kerete a falon):)
  A kanapé is az volt, azt már lecseréltük, a színe most (hmmm, milyen is) a cseresznye szín sötétebb változata, feketével koptatva.

  Akkor calvadosban gondolkodjak a továbbiakban? (polc,tároló szekrény)

  Ezt a lefutott színkombinációt ( :( ), szeretném feldobni valamivel..
  A fal színe és a szőnyeg jöhet szóba talán, kérhetnék javaslatot?
  Két színt és/vagy tapéta variálással kellene talán kezdenem valamit.

  Előre is köszönöm.

Comments are closed.