Mutasd a lakásod, megmondom…

Szoktam kapni olyan kéréseket kommentben és e-mailben a blogot olvasóktól, hogy látatlanban adjak konkrét ötleteket, tanácsokat nekik a lakásuk egy-egy részletének vagy helyiségének a  megtervezésében, kitalálásában. Sajnos az a tapasztalatom, hogy ez nem nagyon szokott ilyen egyszerűen működni. Nagyon sok mindent kellene tudnom, hogy jó ötleteket adjak és ahhoz nem igazán elég, amikor megírják nekem pár sorban, hogy a szoba kb. 4×3 méteres és a sarokban van egy ajtó, szemben meg egy ablak és aztán ebből varázsoljak. A lakberendezés nem így működik! Egy komoly tervezést mindig megelőz egy személyes találkozás, egy helyszíni bejárás, egy igény felmérés, stb.

DE!!!!

Amiben viszont gyorsan és hatékonyan tudnék online bárkinek segíteni (természetesen ezt térítésmentesen), az 3 lehetőség:

1. ALAPRAJZ ELEMZÉS

Szívesen átnézek és véleményezek alaprajzot lakberendezési szempontok figyelembe vételével. Nincs másra szükség, csak hogy elküldd az építészeti alaprajzot a lakásodról, házadról e-mailben és egy rövid leírást hozzá, hogy melyik helyiséget ki és mire használná, mik az elképzelések a terekkel, stb.

Fontos, hogy mindenképp az építész által készített, méretezett műszaki alaprajzot küldd, mert azon fontos információk vannak, amik egy nem szakember által készített alaprajzról lemaradhatnak és esetleg befolyásolhatják a véleményezést. Kézzel rajzolt és egyéb módon készített alaprajzokkal sajnos nem tudok dolgozni!!!

Miért jó ez? A saját lakását az ember legtöbbször már annyit próbálta átvariálni, annyit tervezgette, hogy nem vesz észre olyan dolgokat, amiket egy kívülálló friss szemmel, ráadásul több tapasztalattal rögtön kiszúrhat. Új otthon vásárlásánál meg nehéz elképzelni, hogy ha be lesz rendezve, akkor mindennek lesz-e hely. Ráadásul például az új építésű lakóparkoknál előszeretettel csalnak a szép színes alaprajzokon a berendezési tárgyakkal, hogy minden nagyobbnak tűnjön és csak a kulcs átvétele után derül ki, hogy mondjuk ahol szerintük a francia ágy helye lenne, ott csak egy egyszemélyes ágy fér el a valóságban.

A beküldött alaprajzokat itt a blogon bemutatnám és megírnám róla az észrevételeimet, javaslataimat.

[Az e-mail tárgyába kérlek írd oda, hogy ALAPRAJZ ELEMZÉS!]

2. INSPIRÁCIÓ

Mondjuk sárga nappalit szeretnél, de nem tudod, hogy tetszene-e, vagy milyen árnyalatot válassz? Nem tudod merre indulj el mondjuk olvasó fotelt venni? Nem tudsz döntetni, hogy dió bútorhoz milyen padlót válassz? Ha konkrét kérésed van, hogy mit keresel, vagy miben vagy bizonytalan, szívesen írok egy bejegyzést itt az általad kért témában, ötletekkel, tippekkel.

[Az e-mail tárgyába kérlek írd oda, hogy INSPIRÁCIÓ!]

3. AZ OLVASÓ OTTHONA

Ha úgy gondolod, hogy otthonod jól sikerült és kíváncsi vagy mások véleményére, mutasd meg! Küldd el a fotókat (lehetőleg ne telefonnal készítetteket), meg egy leírást hozzá és én örömmel bemutatom itt az olvasóknak, csatolva hozzá a saját meglátásaimat.

[Az e-mail tárgyába kérlek írd oda, hogy AZ OLVASÓ OTTHONA!]

Frissítve:

AZ ONLINE TANÁCSADÁS IDŐHIÁNY MIATT MOSTANÁBAN KICSIT LASSABBAN MEGY. MINDENKINEK A TÜRELMÉT KÉREM ÉS KÖSZÖNÖM A MEGÉRTÉSETEK!

Ha többre van szükséged egy-egy javaslatnál, tippnél, akkor természetesen komplett lakberendezési igénnyel is felkereshetsz.

E-mail, ahova írhatsz: otherside (kukac) otherside.hu

Related Posts with Thumbnails
Oszd meg

Comments Closed

8 comments

 1. kiki

  Szia Meli,

  nagyon tetszik a blogod. Nemrég találtam rá, és nagyon rákattantam.
  Érdekelne, hogy alaprajz elemzéskor név nélkül csak a beküldött rajzokat jeleníted meg?

 2. Niki

  Szia Meli!

  A napokban találtam rá az oldaladra és nagyon megtetszett! Azóta csak itt mazsolázgatok.
  Házfelújítás előtt állunk és szeretnék tanácsot kérni. A hálószobát csokibarnára és fehérre (törtfehérre, bézsre?) szeretném festeni és érdekelni, hogy milyen színű laminált parkettát ajánlaná hozzá?
  Várom válaszod.
  Köszönettel:
  Niki

 3. Meli

  Szia Niki! Hát ez így elég nehéz! :) Mennyi fal lenne barna? Milyen színűek a bútorok, az ajtó? Milyen színű kiegészítők lesznek?

 4. Niki

  Szia Meli!

  A háló 4,2×3,3m-es. Az ajtó színe fehér. Úgy terveztem hogy az ágy felőli rész virágos tapétás, az ezzel szemben lévő fal barna, fehér csíkos váltakozva, majd az a fal, ahol az ablak van fehér, és az ablakkal szemben lévőt ?(ez kérdéses). Barna bútorokat (komód, TV állvány és ágy) szeretnék.
  Köszönöm segítséged!
  Üdv.: Niki

Comments are closed.