Modern konyhák olasz módra

Modern konyhák olasz módra

Az olasz Cesar konyhabútor gyártó cég gyönyörű Kalea bútorain keresztül megpróbáltam összeszedni néhány dolgot a mai modern konyhákról a teljesség igénye nélkül.

A pár éve nagyon divatos, egészen sötétbarna, majdnem fekete (értsd: wenge) konyhákat mára felváltotta egy barátságosabb, középbarna árnyalat, mely inkább szürkébe hajlik, mint vörösbe. A dió, tölgy bútorlapokat továbbra is szépen lehet kombinálni a magasfényű, festett felületekkel. Ezek színei lehetnek visszafogott neutrális színek, mint a bézs, a vaj, a világosabb barna árnyalatok és társai, de ha igazán merészek vagyunk, akkor nyugodtan választhatunk erős, élénk színt is, mint a citromsárga, narancssárga, pink, limezöld, stb., a végeredmény nagyon ütős lesz. Arra viszont figyeljünk, hogy a feltűnő színekből inkább keveset használjunk, csak kisebb foltokban jelenjenek meg, ne nagy felületeken, mert akkor túl tömények lesznek.

A modern konyhabútorok frontjaiban továbbra is a letisztultság, a minták-, bemarások nélküliség a divatos. Nincsenek üvegajtós szekrények, minden el van rejtve, ugyanakkor a nagy, egybefüggő felületeket kisebb nyitott részekkel, polcokkal játékosan meg lehet törni.

Gyakran nincsenek fogantyúk az ajtókon, fiókokon, hanem nyomásra nyílnak. Ha mégis szeretne valaki fogantyút, akkor nagyon szépek az ajtók éleibe szerelt, élben nútoltak, melyek nem állnak ki a bútor síkjából, így nem megyünk neki vagy nem akadunk bele.

Érdekes megfigyelni, hogy az általános 3-5 cm vastag munkapultok helyett az olaszok a vékony, kb. 1 cm vastag pultokat részesítik előnyben. Ezek sokkal kecsesebbek, elegánsabbak, mint a vastagabbak.

Még biztos lehetne mit írni róluk, de nézzük inkább a fényképeket!

 

Fotók: Freshome

Related Posts with Thumbnails
Oszd meg

Comments Closed