Mennyire szereted a sárgát?

Azt figyeltem meg, hogy nekem a lakás színeivel kapcsolatban korszakaim vannak, amik bizonyos életkorokhoz, élethelyzetekhez kapcsolódnak. Huszonévesen, mikor pezsgett körülöttünk az élet, akkor a sárga, narancssárga erős, életteli változatai domináltak a lakásunkban. Aztán mikor az első fiam megszületett, kicsit visszavettünk a lendületből, lenyugodtunk, hiszen családosok lettünk, akkor a kellemes zöld színt részesítettük előnyben. Most, hogy már a gyerekek kicsit nagyobbak, előjöttek a merészebb, mondhatni vagányabb színek, amik szerintem jellemzik a mindennapi gyereknevelési elveinket is, ami sokak szerint elég laza (talán néha túlságosan is).

Ma Bogiboszival beszélgettünk egy barátnője lakásáról, ahol ő a sárga színt javasolta a falakra. Én rögtön ellenkeztem és más színekkel kezdtem el érvelni, viszont később azon gondolkoztam, hogy talán én tulajdonképpen tudat alatt nem szeretem a sárgát, nem tudok jelenleg azonosulni vele, ha nem muszáj és ezért próbáltam lebeszélni róla. Ha mondjuk 10 évvel ezelőtt kérdez meg, akkor lehet, én magam megyek felfesteni azt a sárgát. :)

Amiről még értekeztünk, hogy mi lenne, ha nem a falakat festené sárgára, hanem a kiegészítők lennének sárgák. Bogi szerint a sárga falaktól olyan napfényes lesz a lakás. Szerintem meg a kevesebb, ütősebb, sárga színfoltok a dekorációban sokkal élénkebbek, mint egy nagy unalmas sárga felület. Persze nem jutottunk dűlőre. :)

Összeszedtem pár képet mind a két érvhez, kíváncsi vagyok, Nektek melyik tetszik jobban.

Sárga falak:

Sárga kiegészítők, dekorációk:

Egyébként közben eszembe jutott még egy érv! A sárga tavaly volt az év színe, idén már nem trendi! :DDD

Related Posts with Thumbnails
Oszd meg

Comments Closed

10 comments

 1. Kriszta

  A napsárga falak ideje valóban lejárt, de szerintem van a sárgának olyan árnyalata ami nagyon ütős és tud trendi lenni. A zöldes, ill. mustársárgákra gondolok. Szürkékkel, fehér-feketével nekem nagyon tetszik, és természetesen csakis kiegészítők, textilek szintjén. Az egyik kedven képem a második szakasz 3. képe, a sárga tapétás hálószoba, az utolsón meg jól látszik a sárga és a szürke barátsága. A natúr-semleges alapokat nagyon fel tudja dobni egy jól megválasztott sárga árnyalat és ráadásul uniszex.

 2. bogi

  köszi a postot! :))

  Ma jön Annamari, megrágjuk a témát,erről az oldalról is..ha sikerül erős kiegészítőket rádumálnom, akkor nem lesz sárga a fal, de úgy, hogy halvány-párti, nem akartam, egy homogén lakást tervezni neki! :)
  amúgy, lehet, hogy én vagyok a fura, nekem mind a két megoldás tetszik, jó pár kép elférne az én blogomban is.
  biztos zizi vagyok, vállalom…

  amúgy – ettől függetlenül – nekünk most sárgák és zöldek a falak, jó, nagyon pici a lakásunk, nem nyomhattam össze egy erős lilával, stb.
  de mondtam a páromnak, hogy ha majd egyszer lesz házunk, akkor ott már erős színek lesznek (tuti lesz lila fal pl. :))

  és ezek szerint a Te korszakaidat (sárga és zöld) én most egyben élem (bár, ha most költöznénk ide, nem így festenének a falak, de 3 éve, hirtelenjében ez tűnt kivitelezhetőnek, mikor egy napunk volt költözni és festeni is egyben, ráadásul dec.22-én!)…

  majd írok, mi lesz a döntés! :)

 3. Timuska

  Nekem is mindkettő variáció tetszik :-) de ma már én sem vállalnám be a sárgát.

  Folyamatosan szabadulok meg a narancs és a sárga cuccainktól. Következő: a nappali függönye!!!!!

 4. Banyek

  Eddig volt konkrét elképzelésem a sárgával kapcsolatban. :-(
  De látva ezeket a “dögös” képeket, szépen összezavartatok! :-)
  Én bevállalós vagyok, nekem jöhetne mind kettő variáció.

 5. Banyek

  Ha készen lesz az a bizonyos sárga hálószoba, arról is tehetnétek fel képet. Nagyon kíváncsi lennék rá! Én drukkolok!

Comments are closed.