Medence házzal

Medence házzal

Kaliforniában, Santa Monicában áll egy medence, egy helyes kis házzal. Ez utóbbi picit eltörpül a nagy vízfelület mellett…

Amerika dél-nyugati csücskében a kedvező időjáráshoz alkalmazkodva a legtöbb házhoz tartozik egy medence. E helyes kis ház tulajdonosának sem volt más kívánsága, mikor megbízta Padraic Cassidy építészt, csak hogy tervezze meg a lehető legnagyobb és legmélyebb medencét, amit a telkére lehet. Persze a ház már állt, sőt még a mellett lévő melléképületek is, az iroda és a vendégház.

A tervező kihasználta a teljes területet az épületek között és kiásatott egy kb 76 nm alapterületű gödröt, melynek legnagyobb mélysége 270 cm. A földrengés biztosra tervezett medence különlegessége, hogy a belső részét sötét színű gyantával kezelték le, így sokkal természetesebb, szinte tószerű hatást kelt, míg a fa terasz mellette egy kis kikötőt idéz. A külső rész sárgás-zöld csempe burkolata kicsit nekem régiesnek (szocreálnak) tűnt első ránézésre, viszont a szín szerintem nagyon jól eltalált lett.
A kétszintes családi ház kertjében persze még maradt hely füves területnek, terasznak és sütögető résznek is.
Via

Related Posts with Thumbnails
Oszd meg

Comments Closed

1 comment

  1. Pingback: Vasárnapi bloglapozó 23.

Comments are closed.