Marcosy: Kirándulás a textilek világába

Korábban már írtam a Marcosy cég gyönyörű termékeiről, de tegnap meghívásukra el is látogattam a bemutatkozó összejövetelükre, ahol közelebbről is megismerhettem őket és termékeiket. Új budapesti bemutatótermükben több ezer függönyben, bútorszövetben, tapétában gyönyörködhettem. Az ismerkedés mellett a találkozó másik célja az idei Heimtextilről egy élménybeszámoló meghallgatása volt.

Megtudtam, hogy a kiállítók idén óvatosabban kezelik a trendeket, így a színpalettájukon minden szín megtalálható, de visszafogottabb, nyugodtabb árnyalatokban. Visszaszorultak a nagyon erős, vibráló színek. A meghatározó belga, német, holland cégek textiljei között sok az egyszínű, melyeket egy-egy fényes ezüst vagy arany szál beleszövésével dobnak fel.

A legdivatosabb színek a padlizsán lila, a türkisz, a fekete és a bézs, de ezeknek is egy már kevésbé élénk, “halottabb” árnyalata.

Nagyon sok gyűrt textilt mutattak be a kiállítók. Többféle gyűrési technika is szerepelt, volt amelyikben a gyűrődések levél mintákat adtak ki, de megjelentek olyan függönyök is, mint anyukáink sűrűn rakott szoknyái anno.

A barokk minta még mindig divatos, de a retro szinte teljesen eltűnt. Az egyszínű függönyök mellett még sok virág mintás is jelen volt. A német kiállítóknál egyre több helyen kezd megjelenni a csipke, mely ugyan olyan megújuláson megy most át, mint a tapéták az elmúlt években.

Köszönöm a meghívást!

Related Posts with Thumbnails
Oszd meg
3942 0 jan 28, 2010

Comments Closed

1 comment

Comments are closed.