Ludvig Laura ólomüvegei

Ludvig Laura ólomüvegei

Sokan nem is gondolnák, de az informatika mára már szép lassan az olyan mesterségek művelőinek műhelyébe is bekígyózott, melyekről a laikus, hozzá nem értő műkedvelő nem is gondolná.

Azt mindenki tudja, hogy milyen széles például a fényképek retusálásakor használható szoftverek palettája, vagy, hogy egy építész munkája ma már elképzelhetetlen a komputer nélkül. Azonban sokak számára meglepő lehet, hogy az olyan ritka (és egyben gyönyörű) mesterség számára is külön számítógépes program áll rendelkezésre, mint az ólomüvegezés.

Nos, egy magyar művésznő, Ludvig Laura is egy ilyen szoftverrel tervezi munkáit: hosszú órákat tölt a monitor előtt, mielőtt kezébe veszi a fogókat és a forrasztópákát, hogy elkészítsen egy új remekművet ami aztán egy budai villa homlokzatát díszíti, vagy egy kiállítás exkluzív darabja lesz.

Természetesen a szoftver honlapjának üzemeltetői nagy figyelmet fordítanak az új, ifjú tehetségek felkutatására, azok munkáinak megjelentetésére, és díjazására. Így fordulhatott elő, hogy Ludvig Laura Ég és Föld című alkotása a „hónap ólomüvege” díjat nyerte el dfly.com webolalán. A mű valóban kiérdemelheti a „remek” jelzőt: Az Ég és Föld közötti térben csillagjegyek formájában jelenik meg előttünk az ember, peregnek az évszakok, éled és hal a természet. Talán nem véletlenül lett kerek ez a műalkotás: mint az óra, mely monotonon körbe-körbe járva mutatja, méri az időt, mely repít minket tavaszból télbe, földől az égbe.
A művésznő honlapja: www.lauraolomuveg.com

Related Posts with Thumbnails
Oszd meg

Comments Closed

2 comments

Comments are closed.