Kuckók az ablaknál

Kuckók az ablaknál

Mindig is irigyeltem az amerikai filmekben, amikor a kamaszlány beült az ablakbeugróban kialakított kuckójába olvasni, naplót írni, álmodozni, a kilátásban gyönyörködni. Itthon nem igazán elterjedt ez a fajta kialakítás, pedig nem csak jól néz ki, de nagyon praktikus is.

Nálunk az ablakoknál az elterjedt parapet magasság 90 cm, amiből ritkán lépnek ki a tervezők, házépítők, viszont egy ilyen kuckóhoz mutatósabb az alacsonyabbról induló ablak. Persze megoldható hagyományos magasságnál is, akkor tegyünk a falhoz párnákat.

A másik fennakadás ami előfordulhat, hogy az ablak alatt radiátor van. Ezzel sincs gond, mert ha lecseréljük egy alacsonyabb, de vastagabbra és utána körbe építjük olyan bútorral, aminek például perforált lemezes az eleje, akkor ugyanúgy tudja a fűtést szolgáltatni.

Hangulatos ülőfelület mellett tárolóhelyként is nagyszerűen szolgál, hiszen az alsó részét végig be lehet polcozni, bútorozni. Nagy szivaccsal, sok párnával kényelmes hely lehet akár a nappaliban, konyhában, gyerekszobában, a lakás szinte bármely helyiségében.


Via

Related Posts with Thumbnails
Oszd meg

Comments Closed

7 comments

Comments are closed.