200 nm-es ház, konyha 1. (vázlat tervek)

200 nm-es ház, konyha 1. (vázlat tervek)

A ház alaprajzán jól látható bal alul a konyha elhelyezkedése, melyből a bejárat mellett nyílik a kamra. A teraszra dupla üveg ajtó vezet. Az elhelyezendő konyha gépek: sütő, mikro, mosogatógép, kerámia főzőlap. Mikor ezek a tervek készültek, még úgy volt, hogy amerikai típusú, dupla ajtós hűtőt szeretnének.

A következő elrendezési tervek készültek:

1. változat:

Két különálló részből állhatna, az egyik az ablak alatt futó pultsor, mely fölött nincsenek fali szekrények, csak polcok és a főző fölött egy mutatós sarok szagelszívó. A mosogató mellett, az ablak alatt lenne a mosogató gép.

A másik oldalon teljesen beépített szekrény-fal lenne, melybe beépítve elhelyezhető a sütő és mikro, amerikai hűtő és még rengeteg tároló hely marad a kihúzhatós kamra szekrényben, illetve a jobb oldali sarok szekrényben.

2. változat:

U alakban körbe épített konyha.

3. változat:

Ez egy nagyon modern megoldás. 3 részre van bontva a konyha bútor. Az ablak előtti rész a főző rész, egy szigeten kapott helyet a mosogató rész é
s a jobb oldalon egy teljesen falba süllyesztett szekrényes rész, beépített sütővel és mikroval. Ez a megoldás azért praktikus, mert az amerikai hűtő nem csak szélesebb, mint egy rendes hűtő, hanem a mélysége is nagyobb (kb. 90×75 cm) A többi megoldásnál e miatt kilóg a hűtő a szekrények sorából. Viszont ha az egész szekrénysort beépítjük a falba, azaz pl. körbe falazzuk, akkor a szekrényeket előrébb lehet annyival hozni, hogy egy vonalba legyenek a hűtővel. Igaz a konyhából vesztünk ott 15 cm-t, de annyit szerintem megér az összhatás.

A világítást álmennyezetbe süllyesztett spotok szolgáltatják a pultok fölött és a szekrénysor előtt.

Related Posts with Thumbnails
Oszd meg
3153 0 aug 8, 2007

Comments Closed