Kompakt elegancia

Kompakt elegancia

A tegnapi vidám, bájos kis lakás után ma egy teljesen más stílusút hoztam, hűvösebbet, visszafogottabbat, viszont hasonló méretben! Ez a Lengyelországban, Gdansk városában található apartman mindössze 34 nm-es, tervezője Helena Michel és Adam Michel a Michel Design Studio-tól.

Azt nem mondanám, hogy két embernek is kényelmes, inkább csak egyszemélyes lakás, de annak igazán mutatós. Az eleganciáját egyrészről a sötétbarna/fekete és fehér bútorok adják, másrészről a tágasság érzetét keltő tervezés. Ilyen kicsi lakásokban nagyon fontos, hogy ne zsúfoljunk be sok és nagy bútort, inkább kevesebb, könnyedebb legyen a berendezés. Ennek persze a hátránya, hogy kevés tárolóbútor elhelyezésére van lehetőség, viszont egy embernek azért elégséges lehet.

Jó megfigyelni, hogy ilyen pici lakásokban is milyen fontos a részletek gondos tervezése, a letisztult formák, kellemes fények, apró részletek, hiszen ettől lesz mutatós, modern.

Egy valami nem tetszik nekem, mégpedig a konyha hátfalának narancssárgás-pirosas színe, mely szerintem nem igazán megy a pult feletti arany belsejű lámpához. Valahogy a két szín üti egymást. Illetve még egy: a nappali lámpa. Ugyancsak nem illeszkedik sehogy a fekete lámpákhoz, amik viszont nekem nagyon tetszenek, pedig lehet, hogy csak azokat kellene kicserélni. :)
Via

Related Posts with Thumbnails
Oszd meg

Comments Closed