Kell egy kis változatosság (fotók)

Kell egy kis változatosság (fotók)

Ma délelőtt azzal kezdtem, hogy szétköltöztettem a gyerekeket. Eddig úgy volt, hogy volt egy alvószoba, ahol együtt aludtak és volt külön egy játszószoba. Csakhogy a kisebbik fiam, Samu, mostanában jó viccnek tartotta, hogy éjjel felébred és a bátyját nyaggatja, hogy csináljanak valamit. Szegény Brúnó tegnap hajnalban már átment a játszószobába és a kanapén aludt inkább. :) Úgyhogy ma szétraktam őket.

Aztán délután 2-kor kitaláltam, hogy akkor én most lefestem a lépcsőházban az egyik falat, mert tiszta kosz volt. Fél éve lakunk még csak itt, de a kicsi, koszos kézlenyomatak már mindenhol ott vannak.

Persze újra előtört belőlem a lakberendező, hogy nehogy már ugyan olyan világos színűre fessem vissza a falat, mint volt, hanem akkor már legyen másmilyen. Fő a változatosság!

Elszaladtam a festékboltba, vettem festéket, természetesen magenta színűt és persze moshatót. :)

10 nm falfelületre, kétszer festve, azt mondták, vegyek 2,5 liter festéket, amit csak külön, két 1,25 literesbe lehet kapni. Mondtam jó, nem gond. Kértem tőlük ragasztószalagot, kimondottan olyat, ami nem szedi le a falfestéket, meg mindenféle ecsetet, hengert.

3-kor nekiálltam. Először mindent leragasztó szalagoztam, lefóliáztam. Ekkor jött az első gond, hogy mégis mire álljak fel a lépcsőn, hogy felül is elérjem?! A létra ugyebár nem marad meg a lépcsőn, főleg, ha még én is ráállok. Megoldás, kicsi gyerekszék és partvis nyél! :) Azért volt egy kis bűvészmutatvány, amikor a korlát külső oldalán lógtam, hogy elérjek valamit a ragasztószalagozáshoz.

Mikor kinyitottam a festékes dobozt, kicsit elcsodálkoztam, hogy csak félig volt. Először arra gondoltam, hogy biztos nagyobb dobozba tették. Nézem a doboz feliratát: 1,17 l! Azt hiszem, kicsit átvertek. :(

Nekiálltam, szépen körbefestettem ecsettel a széleket először, aztán hengerrel elkezdtem a felületet. Igen ám, de ott ahol ecsettel kentem, addigra megszáradt, így ott már két réteg festék is volt, mert elég gyorsan száradt a festék. Tanulság: kis részt kell csak mindig ecsetelni, majd gyorsan összehúzni a nagy résszel, hogy ne legyen foltos.

Ezekből a színes festékekből minimum két réteget kell kenni. Nem kell megijedni, hogy az első réteg foltos lesz. Mikor végeztem, kezdtem elölről és felkentem a második réteget. Mivel már sötét volt, csak holnap fog kiderülni, hogy kell-e harmadik réteg is, de lámpa fénynél úgy láttam, hogy talán nem. Újabb csodálkozás: az egyik, már eleve fél doboz festéknek, kb. a felét használtam el összesen!

Aztán elkezdtem leszedegetni a ragasztó szalagokat. Naná, hogy a festéket is leszedte egy csomó helyen! Persze világos festéket nem vettem, nem gondoltam, hogy javítanom kell majd. Viszont szürkét igen, úgyhogy lehet, hogy majd ahol lejött, azt a falat átfestem szürkére. :)

6-kor kész is voltam, pont mikor megjött a család! Samu rögtön le is bukott, most már nem tagadhatja, hogy ő fogdossa össze mindig a falat. :)

Nagyon tetszik az új fal, szerintem szuper lett.

Mondtam már? Ha a magentát megunom, akkor tavasszal türkiszkékre fogom átfesteni! :)

Ui.: Csókoltatom a szakértő festékboltos srácot…

Related Posts with Thumbnails
Oszd meg

Comments Closed

7 comments

 1. Teri

  Szia Melinda !
  Nem bírtam ki ,hogy ne reagáljak. Tök szuper lett a fal!
  Egyébként üdv a klubban! Pontosan én is így jártam a múltkor lépcsőházunk festésénél :mármint, hogy levált a festék ami már kész volt. És igen, szép mutatvány teleszkópos nyéllel festeni ,tapasztaltam.
  Ja ,és gratulálok az új arculathoz ,nagyon tetszik!
  Üdv.

 2. Kinga

  Én vagyok a következő gratuláló a sorban. Nagyon ütős elismerem, pedig nem vagyok pink párti. De biztos beblogoltam volna a bolt nevét, utálom, hogy nem értenek ahhoz, amivel fogalkoznak, vagy ha nem tudja mondja, hogy nem tudja! De azt hogy mennyi festék van egy dobozban elolvashatta volna, vagy olvasni se tud? Minden jó, ha vége jó!Már várom a türkizt!

Comments are closed.