Home staging

Stúdiónk tevékenységi köre új szolgáltatással bővült, mellyel a lakásukat eladni próbálóknak szeretnénk segítséget nyújtani.

Mi is az a Home staging?

A nálunk még kevesek által ismert szakma jelentését többféle képen fordítják, van, aki színpadra állításnak, van, aki otthon díszletnek. Célja az eladandó ingatlan felkészítése az értékesítésre úgy, hogy az minél gyorsabban és minél magasabb áron kelljen el.

Amerikai és nyugat-európai országok statisztikái szerint az értékesítés ezzel a módszerrel jóval sikeresebb. Az ingatlanok reális ára 5-15 %-kal növelhető meg, illetve e nélkül kétszer olyan hosszú lehet az értékesítési idő. (Érdemes ezen elgondolkodni a mai ingatlanpiaci helyzetben!)

A Home staging célja, hogy az ingatlant a vevő szemével kell látni, hogyan tetszene a legjobban, miként tenne rá a legjobb benyomást. Szintén nyugat-európai kutatások igazolják, hogy az érdeklődők az első 10 másodpercben eldöntik, hogy érdekli őket az ingatlan vagy sem. Tehát az első benyomás a legfontosabb!

Természetesen, mint minden más szakmának, a home stagingnek is vannak szabályai, fogásai.

Ha a staging alapokat nézzük, nem túl bonyolult dolgokkal kell kezdenünk előkészíteni az ingatlanunkat az eladásra, pl. takarítás, rendrakás, – sajnos ez sokak számára nem természetes, ezért került be a staging alapokba -, de utána már érdemes egy külsős embert, stagert hívni, aki személyesen nem kötődik az ingatlanhoz. Ő más szemmel látja az ingatlant, semmilyen érzelmi szál nem köti hozzá ugyanúgy, mint a leendő vevőket sem. Célja, hogy olyanná alakítsa át a lakást, hogy az a legjobb, legelőnyösebb, legesztétikusabb formáját mutassa vevőnek.

Amennyiben Önnek is szüksége lenne segítségre lakása eladásához, elérhetőségeinken szívesen várjuk megkeresését.

Related Posts with Thumbnails
Oszd meg

Comments Closed

7 comments

 1. Tamás

  Gondolom ez leginkább azokat érdekli, akiknek mondjuk eleve egy szép dizájnos otthona van. Azért gondolom ezt, mert egy lepukkant panelt nehéz lenne így felturbózni, max egy takarítás és rendrakásra van lehetőség :) Amúgy a kezdeményezés nagyon jó!

 2. Timuska

  Szerintem pedig minden otthon értékesítésnél célravezető oda figyelni ezekre az “apróságokra” … ez alól a panel sem kivétel!

  Érdemes tanácsot kérni, jól jöhet minden tanács, ha már egy ideje nem tudja eladni az ember a lakását. Klassz kezdeményezés és valószínűleg nem is kerül annyiba mint egy ingatlanközvetítői jutalék. Legalábbis gondolom ;-)

 3. Zsuzsa

  A homestaging célja, hogy az ingatlan a maga kategóriájában legyen versenyképes. Egy panellakás egy másik panellakással tud versenyezni. Akik panelt keresnek, azok tudják, hogy körülbelül mire számíthatnak, árban és minőségben. Ha a vevő a lakásban valamivel többet kap, mint más hasonló lakásban, a látottak alapján jobban el tudják képzelni, hogy milyen lenne az a lakás az Ő otthonukként, akkor valószínű a vásárlás.
  A stagingeléskor nem egy designlakást készítünk – ez talán túl nagy befektetés lenne eladás előtt-, hanem a lakást a legelőnyösebb formájába hozzuk. Ez talán olyan, mint amikor valaki „vakrandira” készül. Mindenki a legjobb formájában szeretne tündökölni, mert tudja milyen fontos az első benyomás. Egy kicsit fel vagyunk ugyan „turbózva”, de azért mi vagyunk.

 4. Dekorella

  Magyarországon még nem találkoztam ilyennel, de külföldön ennek bevett gyakorlata van. Sajnos nálunk az emberek nem látják át ennek hasznosságát. Pedig nagyon hasznos szolgáltatás. De addig amíg a nagy többség olyan igénytelen, hogy kitakarítani és rendet rakni sem tud mielőtt a vevőknek megmutatja az eladandó otthont, félek nem sokan fogják kérni. Jó lenne megváltoztatni ezt a szemléletet!
  Bocs, ha nagyon negatív voltam.

 5. jethro

  Sziasztok,

  Szerintem ez egy tök jó dolog!!!!
  Csak azt nem tudom, hogy ilyenkor a lakberendező viszi a díszítéshez használatos anyagot vagy abba még be kell ruháznia az eladónak?

  Lehet komplett céget lenne érdemes erre alakítani, beruházni pár ágytakaróba/díszpárnába/szőnyegbe/függönybe és azt vándoroltatni jó pénzért az eladanadó lakások között…

  Á.

 6. Noémi

  Sztem is jó a kezdeményezés, hogy ki venné igénybe, van-e erre fizetőképes kereslet, az más kérdés, de a szolgáltatás mögött lévő gondolat, cél, abszolút jogos. 2 lakást adtunk el viszonylag egyszerűen, és az, hogy a lakás jól nézett ki, egyértelmű volt, hogy sokat nyomott a latban.

 7. Meli

  A napokban szerintem írunk egy postot arról, hogy a gyakorlatban hogy is működik ez a szolgáltatás. Remélem majd sokan megértik, hogy miért is jó dolog ez, illetve a kérdésekre is választ kapnak.

Comments are closed.