Hófehér vagy koromfekete hálószoba

Hófehér vagy koromfekete hálószoba

Két szín, ami szerintem a legjobban megosztja az embereket a lakberendezésben és nagyon kevesen vannak, akik bevállalják őket nagy mennyiségben, akár domináns színként mondjuk a hálószobájukban. Lássuk, milyen érvek szoktak lenni ellenük és mellettük általában.

Sztereotípiák és cáfolatuk:

Nehezen takaríthatók – kényes színek, de úgy gondolom egy hálószobában nem szokás piszokkal járó tevékenységeket űzni, nem megyünk be cipővel, a gyerek nem ott játszik a színes ceruzákkal, stb. Ezen kívül ma már minden anyagból kapható jó minőségű, egyszerűen tisztítható, legyen az akár padlószőnyeg, ágytakaró, illetve mindenféle szuper tisztítószer is létezik már.

A fehér steril hangulatú - igen, egy fehérre festett falú szoba, egyszerű fehér bútorokkal steril és unalmas. Viszont ha többféle anyagot használunk és ezeket jól variáljuk, akkor fantasztikus hatást lehet elérni. Kombináljuk a hideg hatású, magasfényű anyagokat a puha, meleg szőrmékkel, vastag szőnyegekkel, elegáns bőrrel, bársonyos textillel. Ezen kívül a fehérnek is vannak hidegebb (tojáshéj, jég, alabástrom) és melegebb (krém, vaj, elefántcsont) tónusai. Egy napfényes, világos hálóban használhatjuk a hidegebb árnyalatokat, míg ahol kevesebb a természetes fény, ott inkább a melegebbeket.

A fekete halottas ház hangulatú – a köztudatban csupa negatív jelentés társul hozzá, mint a depresszió, halál, pedig a lakberendezésben különleges, drámai, és egyben luxus hatást érhetünk el vele. Persze itt is minden a felhasznált anyagokon múlik. A fémes csillogás, a bársonyos tapintás, a matt háttér, a fényes festett üveg, az árnyalatok variálása, a jól megválasztott világítás és a nemes anyagok kombinálása, mind-mind nagy figyelmet és jó érzéket igényelnek.

Fehér hálószoba számomra:

Romantikus, elegáns, nőies, finom, könnyed.Fekete hálószoba számomra:

Drámai, buja, intim, rejtélyes, bensőséges.


Via, via, via

Via, via, via, via

Related Posts with Thumbnails
Oszd meg

Comments Closed

7 comments

 1. Prima Casa

  Nagyon jók a fehérek, én amúgy is imádom a fehér színt. A második képen az ágy nagy szerelmem. Jók még a különböző anyagok a szobákban, pl. az a szőrme ágytakaró meglepően jól néz ki.

 2. Teret alkotunk

  Szép gyűjtemény! Gyakorlatilag mind megállja a helyét.
  Szeretjük a fehéret, de ezek a feketék egészen pregnánsak!
  Különösen érdekes a 6. képen a csillár a jobba sarokban. Egy ideje figyelem, hogy a függesztékek elcsúsztak a szoba közepéről, kissé állólámpás fílinget kialakítva…


 3. Post author
  Meli

  Nekem nagy kedvencem, amikor éjjeli lámpának egy vagy több hosszú függeszték van lelógatva az ágy mellett.

 4. Timuska

  A fehér és fekete háló is tetszik. De talán a fehér romantikája jobban megfog. Annyira gyönyörűséges fehér hálókat tettél fel. Szinte magam elé képzeltem, ahogy egy ilyen szép szobában/ágyikóban felébredek :-)))

 5. [fanka]

  Mindenképpen fekete! a fehér is igen, de fekete… :)
  a fehérekhez, egy képet nem tudom, hogy ajánlhatok-e megtekintésre.. a zancanaro.com – on… (portfolio – white and wood)

Comments are closed.