Glamping, avagy barátnő kompatibilis sátrazás

Glamping, avagy barátnő kompatibilis sátrazás

Gyerekként a sátrazás még nagy élmény volt, de lássuk be, felnőttként már kicsit kényelmetlen lehet. Fárasztó a sátor felállítása majd lebontása. Macerás a ki-, bekúszás a kis ajtónyíláson, kényelmetlen a szivacson vagy matracon alvás, éjjel hideg van, nappal forróság, stb. Ugyanakkor mégis van egy olyan hangulata, melyet a legjobb szállodák sem tudnak visszaadni!

Az elkényelmesedett, de a természet közelségét, a nomád élet hangulatát kicsit megízlelni kívánó turisták már a világ minden táján találkozhatnak a Glamping-gel. A kifejezés a glamour és a camping szóból állt össze és olyan sátras kempingeket jelent, ahol már-már szállodai környezetben lakhatunk, annyi különbséggel, hogy falak helyett sátor van körülöttünk, illetve a fejünk felett. Ezek a szállások akár luxus szinten, teljesen berendezettek, árammal, klimatizálással ellátottak, legtöbbször még a fürdő és mellékhelyiség is megoldott. Természetesen a sátrat nem nekünk kell felállítani és berendezni, hanem már így készen, fix helyeken bérelhetjük.

Lehet, hogy most sokan felhördülnek, hogy ez így már nem is igazi sátrazás, de szerintem meg nagyon is az, hiszen az élménynek minden pozitívuma megmarad, csak egy kicsit összkomfortosabb érzést kapunk mellé. ;)Via, via, via, via, via, via, via, via, via, via

Related Posts with Thumbnails
Oszd meg

Comments Closed

2 comments

  1. szögletes aranyhal

    Apósomék aszófői nyaralójában van úgy megcsinálva a padlástér, hogy egy részén hiányzik az oldalfal, csak a nádtető van az ember feje fölött. Oda van téve egy hatalmas matrac, szúnyoghálós baldachinnal, ami az egészet lefedi. Annál jobb helyen aludni nyáron lehetetlen! Imádom… :)

    A glamping kifejezést még nem is ismertem, de most jól megjegyzem magamnak! Különösen az első két kép tetszik.

Comments are closed.