Festés. Már megint?!

Festés. Már megint?!

Akik a Facebook-on vagy a Twitteren követnek, már láthatták pár nappal ezelőtt, hogy a kisebbik fiamnak hol sikerült kiélnie művészi hajlamait.

Természetesen a falakon. :) Valahol talált egy jó vastag, fekete alkoholos filcet és azzal végig sétált a házon, maga után nyomokat hagyva, hogy visszataláljon.

Mikor telefonon a férjem informált a történtekről, nekem persze rögtön felcsillant a szemem, hogy akkor most új szín lesz! Még hazafelé rögtön útba ejtettem a festékboltot és beszereztem az évek óta áhított türkiz falfestéket. (Kód: Tikkurila L366, 1 liter kb 2400,- Ft)

A festést a múltkori módszer szerint kb. 3 óra alatt megcsináltam és a magenta színt felváltotta a türkizkék. A fürdőszoba csempéjéről súrolószerrel lejött a filctoll, de a fugáról sajnos nem.

Amit nekem nem sikerült lefestenem, az a lépcsőház antracit fala, mert nem volt akkora létrám, ráadásul nem is szerettem volna a lépcsőn egyensúlyozni, így oda hívtuk az “embert”. Ha már úgyis jönnie kellett, akkor elvégezte a garanciális javításokat is, ami  abból állt, hogy az összes hajszálrepedést lejavította a házban. Napokig hullámpapíron jártunk és minden, de minden poros volt. Íme a végeredmény:

A dolgozószobába is került egy kis szín:

Mivel a ház kiegészítői, a virág kaspók és a párnák eddig magenta színre voltak hangolva, a következő feladatom az volt, hogy ezeket is le kellett cserélnem. Az összes cserép kidobása és új vétele kicsit költséges lett volna, így gondoltam átfestem őket. A festékboltban mondtam az eladónak, hogy mit szeretnék, ő azt ajánlotta, hogy a falfestékkel kenjem le, de én ebbe nem mentem bele, mert úgy gondoltam, hogy az csíkos lesz az ecsettől és a tartósságát is megkérdőjeleztem. Viszont addig nézelődtem, míg megtudtam, hogy lehet színt kevertetni akril spray-ben is. Ezzel többek közt autókat szoktak fújni, így először nem akarták nekem kikeverni, mert szerintük nem lett volna jó, de én persze addig erősködtem, míg végül lett ugyan olyan színű türkiz spray-m, mint a fal színe. (Egy flakon kb. 3.200,- Ft)

Brúnóval kimostuk, eltöröltük a cserepeket és a kertben átfújtuk őket. (Legközelebb gázálarcot is kell használnom!) Egy flakon bőven elég volt 10 cserépre.

A színük fantasztikus lett és a tartóssága az eddigi tapasztalat alapján jó.

Ami még hátra van, az a párnák lecserélése, de az már nem ilyen egyszerű. Készen egyáltalán nem sikerült sehol ilyen színt találnom, úgyhogy most dekor anyagot fogok venni és megvarratni a huzatokat belőle.

Ebből a kis átalakulásból jól látható, hogy egy jól megválasztott háttér mellett a kiegészítők lecserélése egy egészen új hangulatú lakást eredményez gyorsan, olcsón és egyszerűen. Kb. 5 órát dolgoztam az egészen és olyan 8.000,- Ft-ot költöttem rá, a párnák kb. még egyszer ennyi lesz.

Related Posts with Thumbnails
Oszd meg

Comments Closed

33 comments

 1. Timuska

  Nagyon szép lett :-)) Új színe lett a lépcsőháznak is? Mert az antracit most olyan barnás … vagy csak a fénykép csalóka ;)

 2. Kriszta

  Még jobb is lett az összhatás! A kép kimondottan jobban mutat a türkiz alapon , és a kevés maradék pink (fali matrica?) meg tök jól feldobja!

 3. Lantos Viktor

  Az egyik nap Ati mondta, hogy nem szereti a pinket, de nem tudja mit csináljon. Azt javasoltam neki, hogy fogjon meg egy filcet firkálja össze a falakat és fogja rá Samura :)

  Hehe, persze csak vicc volt. :)

  Szép lett a végeredmény ügyes vagy. :)

 4. Meli

  Nem, az maradt antracit! Szerintem azért csalóka, mert a türkizt nagyon nehéz fényképezni, hogy ne sima kék legyen, így állítgatni kellett, kicsit a szürke rovására.
  Kriszta, köszi! A matricát nem volt szívem leszedni, egy hónapja került fel. :)
  Viktor :DD

 5. Kriszta

  Érdekes, biztos voltam benne, hogy az antracit csokibarna lett!Valahogy sokkal melegebbnek tűnik. A lényeg, hogy szép!

 6. Dekorella

  Már amikor a rózsaszín falat láttam firkálva akkor is a szívemhez kaptam, most, hogy látom a fürdő is “egyedi” lett szóhoz sem jutottam. Persze mint látom Te rugalmasan veszed a dolgot, sőt még örömmel is tölt el a változtatás lehetőségét magában hordó esemény. Ezt a hozzáállást szeretném eltanulni Tőled, mert én tragikusan éltem volna meg, ha Nálunk történik ilyen. A fürdőt le lehetett takarítani?

  Az új festés meg egyesen szuper lett. Én is erre gyúrtam a lakás berendezésekor, hogy a kiegészítők színek változtatásával tudjam időről időre újítani a lakásbelsőt.

 7. Meli

  Gyerekek mellett csak lazán lehet kezelni, különben az ember az első évben agyvérzést kap :)))
  (Persze a férjem haját leüvöltöttem…) :D
  Csempéről simán lejött, viszont a fugáról még alkohollal sem.

 8. Maki

  A expinked és a türkized együtt is csodálatos lenne, de külön-külön is nagyon jók! A fiad pedig absztraktban nagy! Jöhet a matricás korszak? :)

 9. Banyek

  Húúú. Nagyon jó lett!
  A gyerekek nagyon jól tudják motiválni a szülőket ugye? :-)
  Lehet, hogy a gyerkőc közbenjárása nélkül nem került volna sor az átalakulásra. Van abban valami igazság, hogy mindennek oka van!

 10. jethro

  Elképesztően szuper lett, imádom!!!!

  Én is úúúgy kedvet kaptam! :)
  Az a baj hogy a festés annyira drága…. nektek mennyibe volt ez a pár nm? Bár ahogy elnézem nem is csak olyan pár….

  Á.

 11. Meli

  A türkizt én festettem. A lépcsőházi antracit hibajavítást (meg még egyebeket) ingyen megcsinálta a kivitelezőnk garanciális javításként. Szóval nem volt drága :)))

 12. bogi

  Hát ez egyszerűen lenyűgöző!
  A pink is merész választás volt, azonban ez a türkiz…azt kell mondjam, leesett az állam! :)
  Nagyon-nagyon szép, a kaspók ötletesek, a falmatrica üde színfolt!

 13. Claudia

  Nekem a magenta is nagyon tetszett, de ez a türkiz…..nagyon szép!!! Valóban csoki barnának tűnik a fal, de nekem tetszik. :-) Ezentúl, ha csak alkotni támad kedved, Samu kezébe nyomod az alkoholos filctollat, és kész. :-) Na jó, csak vicceltem. Egyébként kedvet csináltál nekem a festézhez, meg amúgy is ráfér a lakásra, csak még a színeket kell kiagyalnom. :-)

 14. terkultura.com

  Nagyon szép lett ez a türkiz! Tök menő, hogy átfestettétek a kaspókat. És tényleg barnának tűnik a kék mellett a fal – ebből is látszik, mennyit számít, hogy milyen színek vannak egymás mellett. Meg is mutatom ezt a bejegyzést a Daninak (a FÉRJ), lássa már, hogy nem kell parázni, én csak tapétáztatni akarok egy falat, de nagy az ellenállás, pedig az még kevesebb kosz. Gratulálok!

 15. Meli

  Képzeljétek, közben rájöttünk, hogy miért tűnik barnának az oszlop!
  Az oszloppal szemben teraszajtó van, amin túl a szomszéd gyönyörű narancssárga háza. Na az a narancssárga szín verődik vissza és látszódik meg az én falamon! :D
  Ha elhúzzuk a függönyt, teljesen szürke, ahogy kell.
  Tehát figyelni kell a szomszédra is színválasztáskor!

 16. kiki

  nagyon szép! örülök, hogy látok türkízt nagyobb felületen, mert én is ezzel a színnel kacérkodom a nappalinkba. a kaspó festés is szuper ötlet!!!!

 17. Zsuzsi

  Szia!
  Nagyon szép ez a falad ezzel a színnel.
  Én megszeretném kérdezni, hogy a falnál nem volt gondod az alkoholos filcel? Vagy leszedted valamivel festés előtt? Mert épp mesefal festés előtt vagyok és annyira aprók a mintáim hogy kontúrozni könnyebb lenne filcel mint ecsettel, de nem tudom hogy utána le lehet-e festeni majd a falat. Bár véleményem szerint nem lehet erősebb mint a tömény fekete színező. Előre is köszönöm a válaszod!
  Üdv. Zsuzsi.


 18. Post author
  Meli

  Szia Zsuzsi!
  Nem szedtem le előtte semmivel és két réteg festék után azért halványan még átlátszott, pedig azért sötét szín ez a kék. :)
  M.

 19. Anna

  Átjönnél? :) most beszélgetjük a barátnőimmel a FB-on (ahol megosztottam a linkedet), hogy ütne a nappalim falán rendesen :)))

 20. Anna

  tudod mi jutott eszembe: nem nagyon vibrál a kék? mármint a szín, nem fárasztja a szemeteket vagy ilyesmi??

 21. Anna

  Ha jól látom, anyósom olyan konyhát akar, mint a tied – le tudnád ez egészet fényképezni lszi? Köszi A.

Comments are closed.