Fekete padló

Fekete padló

Múltkor megnéztük, milyen gyönyörűek tudnak lenni a fehér padlók, most lássuk a másik végletet, a fekete vagy sötét színű meleg burkolatokat.

A padló színének kiválasztásánál befolyásoló tényezők lehetnek a természetes világítás, az ablakok mérete, az egyéb mesterséges világítások és a helyiség fekvése. Különösen igaz ez a sötét padlónál, mely sok fényt ”nyel el”, ugyanakkor meleg és kellemes hangulatot teremthet a tágas helyiségekben. Világos színű falakkal és mennyezettel szélesíti a helyiséget és ami a legfontosabb, fantasztikus kontrasztot tud alkotni a rárakott világos kiegészítőkkel. Egy világos szőnyeg egy sötét padlón összhangot teremt a helyiség és színes falai között.

Persze ugyan úgy, mint a világos padlónál, itt is meg van a koszolódási hátrány. Egy fekete padlóburkolaton minden meg fog látszódni, talán még jobban, mint egy fehéren, de ez megint csak egyéni kompromisszum kérdése. Ha nem merjük bevállalni a feketét, akkor sem kell lemondani a sötét burkolatról, mert vannak picit visszafogottabb, de mégis egészen sötétbarna vagy sötét szürke árnyalatok, melyek kicsit könnyebben kezelhetők.


Ha bizonytalan vagy a parketta választással kapcsolatban, egy korábbi cikkben találhatsz még tanácsokat.

Via, via, via, via, via, via, via, via

Related Posts with Thumbnails
Oszd meg

Comments Closed

1 comment

  1. Pingback: Vasárnapi bloglapozó 13

Comments are closed.