Fekete házak – Igen vagy nem?

Fekete házak – Igen vagy nem?

Azt hiszem megint sikerült egy olyan témát találnom, mely megosztó lesz az olvasók körében. Lesz aki imádni fogja ezeket a házakat és el tudja képzelni bennük az életét, lesz aki pedig borzasztónak, ridegnek, gyászosnak fogja látni őket. Lássuk, Te mit szólsz hozzá?

Grant K. Gibson San Francisco utcáit járva fotózta ezeket a teljesen feketére festett házakat, melyek ott kezdenek terjedni mostanában. Tipikus amerikai városi házak, melyeket én gyönyörűnek találok. Imádom a bejárathoz felvezető lépcsőket, a vízszintes osztású magas ablakokat, a fedett verandákat. Az, hogy még ráadásul feketére is festették őket, szerintem csak hab a tortán! Nagy álmom egyszer egy ilyen házban élni, de ez itt nálunk elég megvalósíthatatlannak tűnik. Egyszerűen nem  tudom elképzelni, hogy az itteni tipikus magyar, vagy akár koppintott “gagyiterrán” házak közé felépítsen az ember egy ilyet. Valahogy nem illene sehova, maximum az Andrássy úti villák közé tudnám esetleg berakni. Esetleg! Az biztos, hogy nagy feltűnésnek örvendene itt egy ilyen ház, ebben a színben meg aztán főleg!

Ti mit gondoltok róla, friss, modern ez a megjelenés? Megfelelne családi otthonnak? El tudjátok képzelni, amint színes virágok, zöld növények veszik körül, a verandán meg a szellő lengeti a hintaágyat? Lennél hozzá elég merész? Vagy inkább elborzaszt, megbotránkoztat? Olyan mint egy szellemház vagy egy halottas ház?

Az is érdekelne, hogy egyáltalán ezekhez a stílusú házakhoz mit szóltok, eltekintve a színüktől? Tetszik vagy teljesen távol áll tőletek? Bejön Nektek ez a sok finom díszítés, ezek a klasszikus elemek, stukkók, fa burkolatok? Itthon általában szabadulunk tőlük, de mégis ezeken a házakon annyira oda illőek, ezektől lesznek igazán szépek szerintem.


Via

Related Posts with Thumbnails
Oszd meg

Comments Closed