Fejre állított kaspók

A gravitációval dacoló, egyedi, feje tetejére állított kaspókkal gazdagon díszítheted zöld növényzettel otthonod és munkahelyed egyaránt. Nem foglal helyet az asztalodon, ritkábban kell locsolni és még mutatós is.

A Sky Planter nem más, mint egy kaspó, ami ugyanúgy lóg, mint “normális” társai, viszont fejjel lefelé. A meghökkentő látvány mellett természetesen magát a funkcióját is tökéletesen betölti, de jóval több, mint egy hagyományos kaspó. A belső öntöző szerkezetnek köszönhetően a nedvesség egyből a gyökerekhez jut. Az alkalmazott technológia révén 80 %-kal kevesebb víz szükséges a hagyományos öntözéssel szemben, így havonta mindössze elég egyszer vagy kétszer utánatölteni. Ideális az állandóan úton lévők számára.

A terméket Patrick Morris tervezte a londoni Central Saint Martins College of Art and Design hallgatójaként. Jake testvérével közösen alapították meg vállalkozásukat BOSKKE néven, ami kis erdőt jelent.

Több design múzeumban megtalálható Angliától Japánig és rendszeres szereplője a különböző lakberendezéssel, kertészettel, stb. foglalkozó magazinoknak. (ELLE, Newsweek, CG Moda, Metropolis, Casa Living).

A nemrégiben Ljubljanaban megrendezett Bio22 Industrial Design Awards-on aranyérmmel jutalmazta a nemzetközi zsüri. (http://www.bio.si)

A kaspókat megvásárolhatod már itthon is. További info: itt és itt.

Related Posts with Thumbnails
Oszd meg
4241 0 dec 28, 2010

Comments Closed

9 comments

 1. Meli

  A földet még csak-csak értem, mert az utolsó képen látszik, hogy alulról van egy lezárás. De hogy nem folyik ki a víz? Mert azt nem akadályozza semmi. Lehet, hogy azért mondják, hogy keveset kell locsolni, mert ha pár cseppnél többet adsz, akkor az úgyis kijön alul. :)

 2. Dani

  Tényleg jól néz ki. De mi van akkor ha mondjuk a növény kinövi a cserepet, és hogy, mi akadályozza meg benne, hogy ne a fény irányába nőjön, mert nem mutatna valami jól egy fejre állított növény, ami ferdén nő.

 3. Meli

  Mindenképp a fény felé fog nőni. De ha magasabbra rakod, mint az ablak, tehát lentről jön a fény, akkor nem nő visszafelé. :D
  Na jó, viccet félretéve, szerintem konyhába a legideálisabb, ahol fűszernövényeket tudsz benne növeszteni és akkor kézközelben van, ráadásul nem foglal helyet a pulton. Azoknak meg szerintem mindegy merre nőnek. :)

 4. zsoka

  Kedves Meli! Szeretném megtudni,hogy hol kapható ez a különleges kaspó
  és vajon mi az ára?Fiatal ismerősöm közelgő névnapjára ez nagyon jó
  meglepetés lenne.Ha válaszolnál,nagyon örülnék.Üdvözöl:Zsoka,Sopronból

 5. Boskke Hungary

  Sziasztok!

  Az öntözés egy speciális agyag edényen keresztül történik, ami közvetlenül a növény gyökeréhez szivárogtatja a nedvességet. A tartály töltése felülről történik. Mivel a tartályban tárolódik a víz, ezért nem szükséges annyiszor locsolni, mint egy hagyományos kaspós növényt, így akár hosszabb időre is magára hagyhatjuk kedvenc növényeinket.

  A növények mindig a gravitációval ellentétesen nőnek, ezért a sky planterbe ültetettek is így tesznek. Ez az oka annak, hogy nagyon vicces és rendhagyó formák tudnak kibontakozni.

  Bővebb információért kérlek látogassátok meg a magyar facebook oldalt – http://www.facebook.com/boskkehungary , vagy írjatok a boskkehungary@gmail.com-ra.

  Ezen a hétvégén élőben is találkozhattok velünk a SYMA-ban, a Lakáskultúra Élőben kiállításon, G43 standon.

  üdvözlettel:

  Szerencsés Balázs
  BOSKKE Hungary – Size Kft.

Comments are closed.