Fehér padló

Fehér padló

Mostanában imádom a fehér színű laminált- és egyéb típusú meleg padlóburkolatokat. Nagyon elegánsak és könnyed frissességet árasztanak.  Hátránya, hogy sokan megrémülnek tőle, hogy nehéz a tisztán tartása.

Az biztos, hogy egy fehér padlón jobban meglátszik a kosz, de szerintem ez egy olyan kompromisszum, amit néha meg lehet kötni az otthonunk szépsége érdekében, főleg olyan helyiségekben, mint mondjuk a hálószoba, ahova azért nem szoktunk cipőben bejárni. Ezen kívül a világos parkettákon belül is van többféle, melyekben sötétebb erezetek vannak, így kevésbé kényesek. Lehet kapni szürkésebb és bézsesebb árnyalatúakat is és vannak rusztikusak, melyekben jobban látszódnak a fa csomói, erezetei.

A tisztán tarthatósággal szemben nagy előnye, hogy könnyen hozzáilleszthetünk bármilyen színt. Gyakori probléma, hogy egyes hagyományos fa színű bútorokhoz nem találunk megfelelő padlóburkolatot, mert ha nem nagy az eltérés a két szín között, csak kicsit különbözik az árnyalat, akkor az pont elég ahhoz, hogy elüssenek egymástól. A fehérhez bármilyen fa bútor nagyon szépen illeszkedik, egészen kiemelődnek rajta a tárgyak a térben, hangsúlyosabbak lesznek.

Kedvenceim azok a laminált padlók, melyeknek sötétebb színű V fugájuk van, mely érdekes optikai hatást ad. Ilyen padló például a Kaindl Schmaldiele Tölgy laminált parketta.

A laminált padlókon kívül még a régi parkettánkat is felújíthatjuk és átfesthetjük, ha az állapota engedi. Fényesre lakkozva gyönyörűen visszaveri a fényt és nagyon világossá tesz egy sötétebb szobát is.


 

Via, via, via, via, via, via, via, via

Related Posts with Thumbnails
Oszd meg

Comments Closed

2 comments

  1. Tamás

    Én pont most keresek ilyen jellegű padlólapot. A lényeg, hogy fehér legyen és viszonylag strapabíró. Eddig minden versenyző kiesett…Fehérített hatású tölgy/kőris laminált lap: a laminált lap vonzza a port és porcicák alakulnak ki. Fehérített tölgy/kőris hajópadló: túl erős az erezet, nem homogén, rusztikus hatású. Műgyanta padló: hamar karcolódik (szék, gyerek játék, cipő).
    Nem találtam egyenlőre jó megoldást és már csak pár hónapom van hátra :)

  2. Meli

    Nekem a kő burkolaton ugyan úgy porcicák lesznek, ha nem takarítok. :D
    Nálunk az emeleten fehér laminált van és nem tapasztaltam semmilyen hátrányát más burkolatokhoz képest, így bátran ajánlom. Amit a cikkben ajánlottam, az gyönyörű szép, szinte teljesen hófehér.

Comments are closed.