Falfestés ötletek a gyerekszobába

Korábban írtam már a falfestésről és nézegettünk inspiráló képeket a gyerekszobák berendezéséhez, dekorálásához. Most nézzünk néhány ötletet, hogy milyen egyedi színes vagy mintás falakat készíthetünk kisebb-nagyobb csemeténk lakosztályába, illetve hogy mire érdemes odafigyelni a festék kiválasztásakor.

Festék választásakor javasolni szokták a gyerek- és környezetbarát alapanyag választását, bár ezek a hagyományos festékeknél általában drágábbak. Én a nagyobb igénybevétel miatt előnyben részesítem a mosható falfestékeket, azonban az egyes műanyag alapú festékek káros anyag tartalma között jelentős különbségeket találhatunk. Persze nem kell választanunk ma már, hogy gyerekbarát, vagy mosható festéket vegyünk. Pl. a Poli-Farbe Platinum Kid falfesték minden kívánalomnak egyszerre eleget tesz, mert a gyártó szerint mosás és súrolás álló, vegyszermentes, szagmentes, megakadályozza a kórokozók és penész megtelepedését. Én még személyesen nem láttam falon, tehát a minőségéről és az áráról sajnos nincs tudomásom, de ha valaki nagyon környezet tudatos akar lenni, akkor érdemes utána járnia, kipróbálnia.

Amennyiben újszülött szobáját szeretnénk kifesteni, mindenképp érdemes azt nem az utolsó pillanatra hagyni, hanem már néhány hónappal hamarabb elkészíteni, hogy az esetleges egészségre veszélyes anyagok az új családtag érkezésére eltávozzanak, megfelelően kiszellőzzön a szoba. De nem csak a kisbabák, hanem minden lakó egészsége miatt is fontos, hogy mindig hagyjunk elég időt a falak kiszellőztetésére. Persze egy kisebb felújítás során nehéz megállni vagy megvalósítani, hogy hetekig ne költözzünk be, ilyenkor a nagyon gyakori szellőztetés elengedhetetlen. Viszont építkezéskor fokozottan oda kell figyelni a párolgásokra, akár még hetek múlva is mérhető lehet a ház káros anyag kibocsátása.

Érdekes és hangulatos megoldás a foszforeszkáló falfesték használata. A speciális, nem-ülepedő bekevert festékekkel díszíthetjük a gyerekszobát, hiszen a technikailag vizes alapú akril festék nem mérgező egyáltalán. 30% pigmenttartalommal akár egy rétegben is kellő fényerőt biztosít. A felületre felhordható ecsettel, hengerrel, vagy bármilyen megfelelő eszközzel is. Kapható még a kreatív boltokban is kis kiszerelésben ilyen festék vagy vannak sötétben világító matricák is.

Related Posts with Thumbnails
Oszd meg

Comments Closed

3 comments

 1. Timuska

  Nagyon szépek a szobák, a falak :-))) Jó nézegetni őket! A festék fajtákhoz hozzászólni sajnos nem tudok. De egy véleményt hozzáfűznék, már minden területen megjelent a sok-sok speciális gyerekbarát cucc (még többet lehúzni a szülőkről biznisz) vannak tény nagyon hasznosak is …
  Csak azt nem értem, mi hogy a fenébe éltük meg a felnőtt kort? :-))))

 2. Zita

  Szia Melinda,
  néma olvasója vagyok a blogodnak. S mivel nagyon tetszenek a stílusod tanácsot szeretnék kérni.Hova írhatnék Neked?

  Köszönettel: Zita

Comments are closed.