Csövezzünk

A falon kívül futó csövekkel mindig csak a gond van. Általában útban vannak, nem szép a látványuk, drága a falba helyeztetésük. Viszont vannak olyan elszállt tervezők, akik rátesznek egy lapáttal a már meglévő csövekre, még többet raknak melléjük és ezzel dekorációvá teszik őket.

A francia-brazil Ttriptyque építész iroda tervezői egy elhagyott ház falait virágoztatták fel mindenfelé futó csövekkel, amiknek nem csak design céljuk volt, hanem funkcionális is. A csővezetékek végein kis búrás lámpácskákat helyeztek el, melyeket akár kül-, akár beltéren is lehet használni. Érdekes hatást hoztak létre, olyan, mintha belátnánk a falakba, hogy ott merre futnának a vezetékek.
Via

Related Posts with Thumbnails
Oszd meg
2457 0 feb 4, 2011

Comments Closed

4 comments

  1. terkultura.com

    Képzeld, mi is fogunk ilyet csinálni, már meg is vannak a tervek hozzá! Egy pici irodában futnak össze-vissza a csövek, nem nagyon van lehetőség eldugni őket, ezért kiemeljük. Lesz téglafal, előtte feketére festve fognak futni a csövek, és még berakunk egy csomó extra métert belőle, mint látványelem, a “ha már lúd, legyen kövér” elv mentén. Szóval köszi a posztot, mert picit igazolva érzem az elképzelésemet, habár ez itt sokkal kúlabb, mint a miénk lesz…:)

  2. Pingback: A csövezés, mint design elem

Comments are closed.