Csomagot hozott a posta!

Csomagot hozott a posta!

Azazhogy nem is a postával érkezett, hanem taxival egy csomag nekem az Ikeától még pénteken. Lássuk mit rejtett!

Mikor kedden emailt kaptam az Ikea PR ügynökségétől, hogy szeretnének sajtó anyagot küldeni és adjam meg a címem, arra gondoltam, hogy biztos egy katalógust akarnak küldeni. Aztán mikor pénteken csöngettek, hogy csomagot hoztak, akkor először kicsit megijedtem, mert nem vártam semmit, így azonnal az jutott eszembe, hogy biztos a gyerekem rendelt magának megint valami horgász cuccot, csak próbálta titokban tartani, azért nem tudok róla. :)

A taxis viszont közölte, hogy az Ikeától jött, felnyitotta a csomagtartót és mondta, hogy válasszak magamnak valamit. Volt ott egy csomó minden, melyek a 2012 PS kollekcióban lesznek és jelenleg a boltban még nem kaphatók, csak május 3. után kerülnek ki a polcokra. Találtam többek között például kerek formákból álló kék szőnyeget, érdekes formájú piros kínáló tálat (ha jól emlékszem), meg egy dobozolt valamit, amiről nem derült ki, hogy micsoda. Ez felkeltette a kíváncsiságom, úgyhogy én ezt választottam:

Azonnal nekiálltam összeszerelni és kibontva a következő részek voltak benne, amik még mindig nem árultak el sokat róla:


Aztán persze megtaláltam az összeszerelési leírást is, melyen a kép alapján már rájöttem mi lehet ez:

Összeszerelés után egy bambusz rudakból álló kis asztalt kaptam, melyen alul egy drótos polc volt, felül pedig egy műanyag lap, melybe mélyedéseket készítettek. Ezekbe külön kaspókat lehet rakni, melyeket ugyancsak tartalmazott a csomag.Sajnos a lakás legtöbb helyiségébe nálunk nem illett be a stílusa miatt, viszont a gyerekszobában remek helye lett. A kisebbik fiam rögtön belakta, és bepakolta a ceruzáit, vonatait, még egy virágot is szerzett bele, mikor elmeséltem neki, hogy mire valók elvileg a lyukak. Én meg rögtön tovább gondoltam, hogy milyen jó lenne, ha egy íróasztal lapjában lennének ilyen tárolók…


Nagyon örülök az Ikea ajándékának, nem is annyira az asztal miatt (bár az is nagyon klassz!), hanem mert melengeti a szívem, hogy ennyire nyitnak a közösségi marketing felé és a bloggereket, szakmabelieket is figyelembe veszik, érdekli őket a véleményünk. Ez még itthon szerintem viszonylag kevés cégnek jutott eszébe, vagy legalábbis nem fordítanak ennyi figyelmet rá.

Hetente többen keresnek meg azzal, hogy ajánlják a termékeiket, hogy tervezzem be őket, vagy írjak róluk. Vannak akik megdobnak egy spammal, vannak akik katalógusokat küldözgetnek. Mindkét esetben a kukában végzik… Nem tudok mit kezdeni a sok szép színes képpel, ha nem képesek legalább egy árlistát, vagy egész véletlenül termék adatokat  csatolni hozzá! Arról már nem is beszélve, hogy esetleg egy-egy mintát eszükbe sem jut küldeni, ha külön kérek, akkor sem igazán adnak. (Persze nem egy kanapéra gondolok, de mondjuk egy szövetmintát, amit aztán megmutathatok az ügyfeleknek, vagy tervezéskor felhasználhatom rögtön, anélkül hogy napokat kellene töltenünk a boltokba járással.) Természetesen vannak kivételek, csak sajnos kevesen.

Sokan hívnak, hogy menjek el hozzájuk a boltba, meg rendezvényekre és akkor ott láthatok élőben mindent (már ami épp raktáron van). Ha ezeknek folyton eleget tennék, akkor egyszerűen nem maradna időm dolgozni. Félreértés ne essék, nem kell ajándékokat küldözgetniük, ezt senki nem kéri, de amikor én egy lakást tervezek, akkor nem titok, de azokat a cégeket preferálom, akiknek használható a weboldala, adatokkal, képekkel, árakkal megtalálok náluk mindent. Enélkül az esetek többségében lekerülnek a listámról.

Szóval köszönöm Ikea és hajrá kis cégek, tanuljatok a nagyoktól! ;)

Related Posts with Thumbnails
Oszd meg
2843 0 ápr 23, 2012

Comments Closed