Az olvasó otthona 1.

Ági néhány hónapja keresett meg és felújítás alatt lévő házukkal kapcsolatban kért tőlem tanácsot. Amiben akkor elakadtak, az egy igen érdekes, egyedi megoldású mosdó elkészítése volt. Azóta a lakás elkészült, beköltöztek és elküldte nekem a végeredményről a fotókat és egy rövid leírást, amit szeretnék most megmutatni, mert szerintem nagyszerű ötleteket találtak ki és valósítottak meg!

“A házat 2007-ben vásároltuk, amikor családunk már végképp kinőtte az általunk épített előző, nyitott fedélszékes és látszó fagerendás, kővel és fával rusztikussá tett 160 nm-es otthont.

Nagyon nehezen találtunk olyan házat, mely már viszonylag újabb dizájn, mégis elég nagy. Végül rábukkantunk erre a mediterrán jellegűre, ami a beosztását tekintve rendkívül jó döntésnek bizonyult.
Nem úgy viszont a belső dizájnt! TELJESEN más volt, mint ami nekünk tetszik! Gipszstukkók, rozetták (ill. utánzatok), erőteljes sárga, mályva és hasonló színek, bordűrös tapéták, szőnyegpadlók – és még sorolhatnám… :(

Ráadásul nem fa vagy fa-hatású, hanem fehér műanyag nyílászárók voltak benne, ami végképp elvágta a lehetőséget attól, hogy a régi házunkban uralkodó, általunk oly hőn szeretett fa-kő kombinációval rusztikusabb, meleg hatást érjünk el….

Ugyan rábukkantunk nagyon szuper, teljesen élethű hatást nyújtó álgerendákra, de a modern fehér nyílászárókat és a rusztikus fa-jellegű gerendákat vegyíteni enyhén szólva durva lett volna… Egy pár napig úgy tűnt, ezt a házat nem is lehet majd jól megcsinálni..

Aztán, sok-sok töprengés és álmatlan éjszaka után egyszer csak rájöttem mi is lenne az üdvözítő megoldás: FEHÉR, MESZELT HATÁSÚ,  ÁL-FAGERENDÁK!!! A fehér nyílászárókhoz jól passzolnak, a sok fehér egyébként is nagyon tetszik, ráadásul a kiegészítő színek cserélgetésével újabb és újabb hangulatvilág teremthető általuk.

A padlólapokat is lecseréltük, egy szuper, a piacon található legjobb fa-utánzatú kerámia-család (Serenissima – Timberland) szürkés-fehéres jellegű lapjaira.

Bent lakunk már egy ideje, de nem tudom megunni az összhatást, a sok fehértől és a lenvászon függönyöktől olyan, mintha egy nyaralóban lennék :)

A ház többi köves helységét szintén ilyen fahatású lapokkal burkoltuk, csak, hogy ne legyen olyan unalmas, barnával.

Minden helységnek más-más hangulatot adtunk, de ugyanazt a melegséget, otthonosságot céloztuk meg bennük.

A fürdőszoba egy erdei oázis lett, melyben kialakításra került két, kavicsokkal “bélelt”, egyedileg elkészített üvegmosdó. Az összhatás szerintünk különleges lett, tehát sikerült elkerülnünk, hogy sablonos, minimálra hajazó, moderneskedő fürdőnk legyen :)
Hát itt élünk mi hatan… :)”

Gratulálok!

Ha úgy érzed jól sikerült a Te otthonod is és szeretnéd megmutatni, akkor e-mailben jelezd felém!

Related Posts with Thumbnails
Oszd meg

Comments Closed

20 comments

 1. Timuska

  Először is szeretnék gratulálni a családnak, hogy ilyen szép otthont teremtettek. Ügyesek!

  Másodsorban nagyszerű ötlet, hogy felületet biztosítasz az olvasók otthonának bemutatására. Jó kezdeményezés és biztos fognak élni vele :-))

 2. teve

  Ez gyönyörűű!!
  Ámuldoztam amikor néztem a képeket…és a fürdőszoba..ez az otthon tökéletes.És végre van valaki olyan is akik nem csak arra törekednek hogy otthonuk úymond “menő” legyen hanem arra hogy a ház lakható,kényelmes és otthonos legyen!
  Gratulálok!:)))

 3. terkultura.com

  Nagyon klassz lett a kavicsos mosdó, gratulálok az ötlethez!!!! Felrakhatom a képet a Térkultúrára, mint jó ötlet? Természetesen forrásmegjelöléssel.

 4. jethro

  Kedves Teve és Terkultura, Nektek is nagyon köszönöm, irtózatosan jól esik hallani a dicséreteket! :)

  Felrakhatod a Térkultúrás honlapra is!
  Még egyszer nagyon köszönöm! (lesütöttszeműbazsajgósszmájli :)

 5. jethro

  Képzeljétek, ma felhívott a SzépLak főszerkesztője miután pénteken nekik is elküldtem pár képet a házunkról, és azt mondta új kategóriát fognak nyitni miattam: a hobbi-lakberendezőkét :)

  Május végén-június elején jönnek és lefényképeznek mindent, benne leszünk vmelyik nyári lapszámban!!! :)
  Juhhééé! :)))

 6. Edina

  A fürdőszoba nekem is kedvencem :D

  Amióta megjelent ez a post, majdnem minden nap gyönyörködöm egy picit ebben a harmonikus otthonban. Én sem tudom megunni :)

  Az újságot biztosan megveszem, egyáltalán nem csodálkozom, hogy új rovatot indítanak :))
  Gratulálok én is!

 7. jethro

  Hát nagyon köszönöm, sosem reméltem hogy ez másoknak is ennyire tetszene… (na jó, titkon azért igen.. :)

  Majd szólok, hogy pontosan melyik lapszámban is kap majd helyet!
  Még egyszer nagyon köszi! :)
  Á.

 8. jethro

  Annyira kedvesek vagytok!

  Már a konkrét időpont is megvan: június elsején jönnek fényképezni! Azt mondták egy napos munka, de őszintén szólva el nem tudom képzelni mi tarthat annyi ideig… (csodálkozószmájli)

 9. jethro

  Sziasztok!

  Jövő hét vége felé megjelenik a legújabb SzépLak és abban szerepel már a ház “Hangulatváltás” címmel!

  izgulok! :)

 10. jethro

  Szia Teve,

  aranyos vagy hogy írtál, nagyon szépen köszönöm!
  Az igazat megvallva szerintem a nappalis képek nem lettek annyira nagyon jók, mert nem élethűek a színeik, s a tereket sem olyan jól adják vissza, én nem is fotóztam volna le minden szobát, beletettem volna viszont más képeket pl. a hátsó (hajóládás) előtérről vagy akár az előszobáról – de hát ez van, remélem azért így sem fogják megkérdezni, mit keres ez a ház a lapban egyáltalán??.. :)

  Á.

 11. én(teve)

  Szia jethro!
  nemtudom emlékszel-e mg rám mert már régen írtunk hozzászólásokat.
  Napokban újra kezembe került a széplak amiben megjelent a házatok.
  Csodáltam a fürdőszobai tapétát,újra meg újra.
  Meg tudod mondani,honnan szereztétek be és hol lehet hasonlókat kapni?
  én(teve)

Comments are closed.