90 nm-es lakás (látvány tervek)

90 nm-es lakás (látvány tervek)

Fiatal pár nagy fába vágta a fejszéjét és vett egy igen rossz állapotban lévő lakást, mely felújításának és átépítésének megtervezésével engem bíztak meg.

Kata és Robi nagyon jól végiggondolták, hogy hogyan állnak neki közös otthonuk megvételének. Először is eldöntötték, hogy nem akarnak jó állapotú, bár nem az Ő ízlésükre szabott lakást venni, hanem inkább kerestek egy olyat, ami teljes felújításra szorul, így mindent a saját elképzelésük szerint variálhatnak. Nem csak a vásárlásban, hanem az én felkeresésemben is nagyon előrelátóak voltak, hiszen mikor elkezdtük a tervezést, akkor még az adás-vétel javában zajlott. Bőven volt időnk előre mindent megtervezni, így mikor az előző tulajdonos kiköltözött, azonnal neki lehetett állni a munkálatoknak.

A megvásárolt lakás a belvárosban található, 3 méteres belmagasságú és 90 nm alapterületű. Eredetileg 2 nagy szobából, egy hallból, kis konyhából és kamrából állt. Volt benne egy külön wc és egy kis fürdőszoba még.

Megbízóimnak az volt a kérése, hogy világos, picit klasszikusabb stílusú lakást szeretnének. Mivel a fűtésrendszer teljes átalakításra kerül, így kialakítottunk az egyik nagy szobát leválasztva egy háztartási helyiséget, amibe a kazán, mosógép kerül. Ennek a szobának a megmaradt részében lesz a hálószobájuk, melyhez szerettek volna egy kicsi zuhanyzós fürdőt is.

Az eredeti konyha helyén vendégszoba lett, összenyitva a kamrával és egy félszobával, melyek gardróbként bebútorozásra fognak kerülni. Ez később gyerekszobaként is funkcionálhat majd.

A hall és a másik nagy szoba összenyitása után egy légtérbe kerülhetett a konyha, étkező, nappali és sokkal világosabb is lett, hiszen a hallhoz eredetileg nem tartozott ablak közvetlenül.

A bejárati ajtón belépve egy dupla tükrös, tágas előszoba fogad.

A vendégszoba bejárata az előszobából nyílik. Külső részén fekvőhely lesz, míg a belső gardróbként teljesen bebútorozott. Itt egy nagyobb kémény miatt a teljes összenyitást sajnos nem lehetett megoldani.


A klasszikus stílusú konyha kényelmesen nagy méretű lett, így a sok tárolóhely miatt nem fog hiányozni a megszüntetett kamra.


A nappali hátsó falában rejtett tárolók kerülnek kialakításra, illetve egy kisebb íróasztal is helyet kapott a kanapé melletti sarokban.

A nappaliban is van egy nagyobb kémény, melyet tapétával fogunk burkolni. Egyébként ebbe fog becsatlakozni az új kazán is a másik oldalán lévő háztartási helyiségben.

A nappaliból nyílik a hálószoba.

A meglévő fürdő teljesen újra lesz burkolva és még egy wc is helyet fog kapni benne, így a lakásban kettő lesz.


A hálószoba szembe falára 3 méteres beépített szekrény kerül, mellőle pedig az új fürdőszoba nyílik.


A kis fürdőben zuhanyzó és mosdó lesz.A felújítás jelenleg zajlik, de reményeink szerint még az idén költözhető lesz a lakás és akkor tudok majd mutatni fotókat is róla.

Related Posts with Thumbnails
Oszd meg

Comments Closed

12 comments

 1. Mayer-Nagy Tímea

  Nagyon, nagyon ügyes vagy Meli. Szuper lesz ez a lakást. Okosak voltak a megrendelők, hogy még időben és téged bíztak meg!
  Te vagy a legjobb lakberendező és ezt minden elfogultság nélkül mondom :-))))


 2. Post author
  Néder Melinda

  Köszi! Bár azért a munkáim nagy része nem az én saját stílusomat mutatják meg kizárólag (arra ott a saját házam), hanem sokkal inkább a tulajdonosokét, hiszen az a cél, hogy nekik tetsszen. Legalábbis én próbálom ezt szem előtt tartani.
  Oké, persze azért nekem is tetszenek, különben nem vállalnám el. :)

 3. KRAZYDZY

  Szia Meli!
  Nemrég találtam rá a blogodra,kedvencekbe ment egyből :) Egy olyan kérdésem lenne,mivel időhiányban csak fel-fel nézegetek,nem tudtam még jobban átnyálazni,de szeretném megkérdezni,hogy ezeket a látványterveket milyen progival csinálod,és kb mennyi idő mire elkészülnek ezek a rajzok?
  Előre is köszi,puszi! :)

 4. Meli

  Szia
  Köszi!
  Én a Chief Architect-et használom. Mivel komplett tervek készülnek el benne, nem csak a látványok, így akár több nap, vagy hét is lehet egy terv teljes elkészülése.

 5. Vladikova

  Nagyon szépek a tervek! Van már előrelépés az átalakítással! Nagyon várjuk, hogyan valósult meg! Szeretnénk képeket, ha lehetséges! Köszönjük!

 6. Sac

  Kedves Melinda!
  Volt szerencsém a napokban látni ezt a remekművet és őszintén mondhatom,nekem nagyon tetszik a kész alkotás :) Teljes harmónia a színekben, a formákban. Amolyan “nyugalom szigete”. Óriási gratula! :)

Comments are closed.