65 nm-es lakás (fotók)

65 nm-es lakás (fotók)

Nagy, életre szóló döntések előtt – mint a lakás vásárlás is – számos szempontot végig gondol az ember. Mekkora a megtekintett ingatlan, milyen környezetben fekszik, reális-e az ára és így tovább. Megbízóim és egyben nagyon jó barátaim első látásra beleszerettek Dunakeszi újonnan alakuló lakóparkjába, ahol kiválasztották a még csak tervrajzon lévő első, közös, saját otthonukat. A leendő lakásuk még könnyebb elképzelését, megálmodását ötletekkel és látványtervek elkészítésével segítettem.

Sokáig elhúzódott az építkezés, ám öröm volt az ürömben, hogy így lehetőség nyílt alaposan átgondolni a berendezést és úgy alakítani, hogy a 65 nm-es, két hálós lakásban mindennek meg legyen a helye.
A lakás berendezésében az alap a már meglévő narancs színű, nagy méretű, kényelmes, puha kapané volt, melyekhez a tulajdonosok ragaszkodtak.


Az egész lakásban 3 alapszínt használtunk, a bézs és a sötétbarna mellett egy nagyon merész terrakotta színt, melynek kiválasztása a színekre különösen érzékeny szemű, grafikus házigazda feladata volt. Ezzel az egyszerű alapkoncepcióval egységes látványvilág kialakítását sikerült elérni. A földszínek kombinálása evvel a meleg színnel, kellemes, otthonos hangulatot ad a lakásnak és emellett a nappali helyét is kijelöli, jelképesen elkülöníti. A helyiség tökéletes harmóniáját a modern süppedős szőnyeg, a színben pontosan illeszkedő függönyök és a teret levegőssé tevő üveglapos asztal adja.

Az egy légtérben lévő konyha-étkező-nappali hármasban egységesen dió laminált padlóburkoló lett lerakva, nincs sehol burkolat váltás, törés, ez nagyban növeli a térérzetet, mely egy kis lakásban fontos szempont. Az üveg étkező asztal és a karcsú, barna bőr kárpitozású székek is ezt segítik elő könnyedségükkel. A konyhában elhelyezésre került a bútorba rejtett, teljesen integrált mosogatógép, a kerámia főzőlap, a beépített sütő, melynek inox színéhez igazodik a hűtő is. A gipszkarton álmennyezetbe épített spot lámpák nem csak az esti különösen hangulatos fényekről, hanem a konyhapult jó megvilágításáról is gondoskodnak, mely elengedhetetlen a biztonságos munkavégzéshez.

A hálószobában a franciaágy bőr borítású fejvége mögötti falon ismét megjelenik a terrakotta szín, melyen kellemes kontrasztot alkotnak az aranyozott keretű képek, amik a tulajdonos hölgy szívéhez közel álló családi örökségek. A szobához külön gardrób is tartozik, így nem kellett nagy ruhás szekrény elhelyezésével zsúfolni a helyiséget, viszont az ágy melletti wenge színű komódban jól elférnek a kisebb személyes holmik.

A fürdőszoba jó méretezésű alapterülete megengedte a nagy méretű sarokkád elhelyezését, melybe akár ketten is elférnek. Itt kapott helyet a wc-n kívül még egy dupla mosdós fürdőszoba bútor is, két falra függesztett tároló szekrénnyel.

Egyszerű eszközökkel, jó ízléssel megteremtett, harmonikus, modern otthont sikerült kialakítani.

Related Posts with Thumbnails
Oszd meg

Comments Closed

13 comments

 1. Nóri

  Nagyon szép lett! A padló színe nagyon tetszik, hol lehet venni ilyen színűt, annyi helyen kerestem de sehol sem találok rá az igazira!

 2. Meli

  Hú, már nem is emlékszem. Valami dió szerintem és talán a diego-ból van.
  Timi biztos emlékszik rá, végül is ő nézi minden nap :)

 3. Magyar Virág

  Kedves Meli és Timuska!

  Elnézést, hogy ismeretlenül írok. Nézegettem a képeket és nagyon megtetszett a hatalmas narancssárga kanapé. Évek óta keresek egy kényelmes, jó mély kanapét. Sajnos nem találtam meg az igazit, ami jó lett volna az nagyon drága volt. Végül is vettünk egyet, de egy ilyenre puha, nagy kanapéra szívesen lecserélném. Azt szeretném tudni, hogy mi a márkája/típusa, és hogy hol lehet ilyen kanapét kapni?

  Nagyon köszönöm előre is a segítséget!
  Virág

 4. Timuska

  Szia Virág!

  Évekkel ezelőtt vettük a KIKA-ban. (budaörsiben) sokáig lehetett még kapni, de mostanában nem találkoztam vele. (Őszintén szólva nem is figyeltem, mert általában célirányosan járkálok az ilyen helyeken) Sajnos nem tudom mi a márkája :-( Egyébként a KIKA-ban mindig érdemes körbenézni mert kanapé szempontjából szerintem jó a választék. A miénkéhez hasonló biztos sok van. Egyébként ez anno kb. 180ezer forint volt.

 5. Virág

  Szia Timuska!

  Nagyon köszi a választ! Megnézem majd a KIKA-ban, hátha van még hasonló, már rég jártam arra. Jó ötlet, és jó áron volt tényleg.

  Köszönöm még egyszer!
  Virág

 6. Viki

  Kedves Melinda és Timuska!

  Tetszik:)

  Szeretném megtudni, hogy a fürdőszobaszekrényt, mosdószekrényt hol lehet megvásárolni?
  Köszönöm: Viki

Comments are closed.