65 nm-es belvárosi lakás felújítása (fotók)

65 nm-es belvárosi lakás felújítása (fotók)

Pár hónappal ezelőtt egy kedves barátnőm megkeresett, hogy vásárolt egy belvárosi lakást, amit szeretne felújítani és berendezni saját részére. A lakás összesen 65 nm-es, egy nappaliból, hálóból, konyhából, fürdő- és mellékhelyiségből és egy kis szobából állt. Viszonylag jó állapotban volt, mikor megvette, csak olyan üres, egyszerű volt. Fehér falak, fa gerendákra erősített lámpák mindenhol… A felújítási alapba egyenlőre a fürdőszoba és a wc, illetve a konyhabútor nem fért bele, azok majd később kerülnek sorra.

A tervezésnél az egyik kiindulási alap az Esprit cég tapéta kollekciója volt, mely több színváltozatban is felhasználásra kerül.

A konyhában az étkező asztal melletti falszakasz lett kiemelve a bézs változattal.


A nappali falára a zöld mintás tapéta mintájából lett kiválasztva egy lime zöld és egy sötétebb zöld árnyalatú szín. Gipszkartonból polcrendszer és egy “álkandalló” épült, mely nagy méretű gyertyákkal kellemes hangulatot hoz a lakásba. Mivel a lakás belső udvarra néz, fontosnak tartottam, hogy ne sötétítsük mi is még jobban a lakást, így fehér bútorokat terveztem be. A nappaliban egy pár kép a falakról és néhány dekoráció hiányzik még sajnos.
A nappali másik oldalán lévő falrészen a gipszkartonozás úgy lett kialakítva, hogy a süllyesztett spotok akár olvasólámpákként is szolgálhassanak.
És hogy miért zöld lett a nappaliban? Mert a szobák egymásból nyílnak és ha nyitva vannak az ajtók, akkor szépen végig lehet látni a lakáson. A nappali mögötti hálóban a zöld mintás tapéta szép kiegészítője a festett fal színének.

A hálószobában is megjelenő fehér bútorok, a kellemes mintás tapéta otthonosságot sugallnak és van egy kis nőies bájuk is. Érdekes darab a hálószobai tolóajtós szekrény, melynek üveg ajtaján az a faágnak tetsző árnyék, ami a képen is látszik, igaziból rajta lévő minta.
A fotókon nem látszik nagyon, de a nappaliba és a hálóba álmennyezet is készült, melyben rejtett világítás fut végig körben a falak mentén. Ennek a másik funkciója az volt, hogy a mennyezeti karnist eltakarja, mert a szinte plafonig érő ablakok miatt más fajtát nem is lehetett felrakni.
A kis szoba jelenleg dolgozó szobaként funkcionál, itt a piros mintás tapéta kapott szerepet.


Az egyik kedvencem az előszobában elhelyezett hatalmas pitypang lámpa, melyet az Ikeában találtunk meg. Ennél a nagy belmagasságnál nagyon szépen mutat és érdekes árnyékokat vetít a falakra.

Related Posts with Thumbnails
Oszd meg

Comments Closed

7 comments

 1. Timuska

  Juj de jó lett, nagyon tetszik. Nagyon ügyes vagy, olyan jó a szemed, mindenből kitudsz hozni valami különlegeset. Szeretem ezt az ilyen volt- ilyen lett rovatodat :-))

 2. nyary.noemi

  Kedves Melinda,

  Ez az ajtókeret adottság volt, vagy Te szerezted be? Nagyon tetszik!
  Hol lehet egyedibb beltéri ajtókat találni?

  Gratulálok az oldalhoz!
  Noémi

Comments are closed.