62 nm-es ház felújítása (látvány tervek)

62 nm-es ház felújítása (látvány tervek)

Szeretnék mutatni néhány olyan munkaközi látványtervet egy kis lakás felújításának tervezéséből, ami talán kicsit betekintést enged a lakberendezésbe. Ez is tavalyi munkám volt, bár a megvalósítását a tulajdonosok csak a későbbiekben fogják elkezdeni.

A lakás tulajdonosai egy fiatal pár, akik azt kérték, hogy kis költségvetésből elkészíthető, modern otthont tervezzek.

Nézzük először a hálószobát. Hagyományos téglalap alakú szoba, melyben először megnéztük, hogy milyen lenne egy gipszkarton falfülkés építmény az ágy fejvégénél.

Ez nem volt az igazi, úgyhogy kis variálás után született egy olyan verzió, amikor egy parapet fal fut végig az ágy mögött. Ez úgy lenne kialakítva, hogy a tetején egy üveg lap lenne, alatta pedig egy vájatba süllyesztett rejtett világítás hangulatfénynek.

Ezt érdekesnek találták a tulajdonosok, így miután megbeszéltük, hogy milyen színeket szeretnének, ezt tovább fejlesztettem és egy ilyen antracit színű parapet fal lett a végeredmény, felette pedig sötét szürke tapéta, vékony ezüstös csíkozással.

A nappali részben először egy polcrendszer került betervezésre, de aztán menet közben ezt elvetettük, mert nem volt szükség ennyi tároló felületre. Ami ebből a tervből megmaradt, az a tv alatti épített rész, alatta fehér kavicsággyal.

A következő verzión lépcsőzetesen elhelyezett faliszekrények kerültek a tv mellé. Ezeknek nem csak a magassága, de a mélysége is lépcsőzetesen csökkent.

A nappali közlekedő részén, a fürdőszoba falára egy oszlopos dekoráció került.

A lépcsőzetességet folytatandó készült el a kanapé melletti polcozás, mely körül kőburkolatot szerettek volna, illetve kérték, hogy nézzük meg, milyen lenne az álmennyezet jobbról-balról.

Majd megpróbálták eldönteni, hogy melyik színű kő tetszik nekik, így több színváltozatot is mutattam nekik.

Ezekből a látványtervekből jól látszik, hogy mennyire lehet lemodellezni számítógéppel a terveket, ötleteket.  A legtöbb megbízónak az szokott a gondja lenni, hogy nem tudja elképzelni, hogy a kiválasztott anyag milyen lesz az ő lakásában.  A látványtervekkel szépen meg lehet mutatni, hogy melyik választás lesz jó és melyik esetleg nem.

Related Posts with Thumbnails
Oszd meg
10328 0 feb 2, 2010

Comments Closed

8 comments

 1. Miss

  Ilyen látványterveket még sokat mutass, mert sokat is lehet belőle tanulni! Kíváncsian várom majd őket :) Gondolom van még jó pár a tarsolyodban. Tényleg tanulságosak.

 2. Edit

  Nagyon szépek a képek. Milyen jó, hogy több ötletet is lehet csinálni. Így könnyebb kiválasztani a megfelelőt.
  Milyen tervező programot használsz? Nehéz megtanulni?
  Szívesen ötletelgetnék a saját lakásunkról, ha nem vesz olyan sok időt igénybe.
  Jó lenne, ha még tennél fel ilyen ötleteket. Tanúlságosak.

 3. MrB

  Az a tapasztalatom, hogy sokat dob a latvanyteveken, ha aprobb reszletek hozza vannak adva. pl. egy ujsag az asztalon, egy pohar, ilyenek. Ugyan ez igaz a reflectionre es a bump mapre. Csak tippek, ha javitanal a latvanytervek renderelesen. Egyebkent elegge jok, bar a design nekem tobbnyire tul zsufolt, de ez izles es nem minoseg kerdese.

Comments are closed.