28 csodálatos téglafal

28 csodálatos téglafal

Egy lakásban előbukkanó téglafal karaktert ad a helyiségnek és egyfajta rusztikus bájt. Különösen jól mutat olyan házakban, melyeknek “történelme van”.

Amikor a régi falazatról a vakolatot eltávolítják, nagyon szép felület bukkanhat elő. Néha ennek egy részét érdemes megmenteni és megtartani a maga csupaszságában, feltéve, hogy a lakás stílusába be tudjuk illeszteni. Persze a megtisztítása nem kis munka, ráadásul a takaríthatóságával is problémák szoktak lenni, de a porolódás elkerülhető impregnáló szerek használatával, melyek semmilyen nyomott nem hagynak a téglán.

Sok helyen csinálnak újonnan tégla falakat, akár régies téglákból, de a magam részéről ezeket nem annyira kedvelem. Szerintem akkor az igazi, ha még érződik rajta az előző vakolat nyoma és látszik az évtizedekkel korábban dolgozó kőműves munkája. ;)

Íme egy kisebb összeállítás gyönyörű látszó téglafalakról:

Via

Related Posts with Thumbnails
Oszd meg

Comments Closed

3 comments

 1. Somogyi Csilla

  Valóban nagyon gyönyörűek, de sok helyen nem a kreativitásnak köszönhetőek az omladozó falak.Sok család él nehéz körülmények között. A „Jövőt teremtünk!” program az ilyen családok számára adhat egy új lehetőséget egy élhetőbb környezet megteremtésére. 5 család versenyzik, hogy otthonaikat újjáépítsék, átalakítsák, hogy teljesebb életet élhessenek. https://www.facebook.com/ErsteBankHU/app_337868249627819

 2. Andrea

  Kedves Melinda!

  Nagyon szépek ezek a téglafalak, pont egy ilyet szeretnénk mi is kialakítani egy régi polgári lakásban. Sajnos a régi téglafal olyan rossz állapotban volt, hogy jól rá kellett vakolni hogy ne dőljön ki:)) De mégis szeretnénk egy új válaszfalat téglával burkolni, úgy hogy ilyen patinás külsőt adjon, mint a fenti képeken.
  Ha van erre ötleted vagy tanácsod nagy segítség lenne:)
  …mert régi vágyam egy ilyen kőfal:)

  Előre is köszönöm:
  Üdv. Andi

Comments are closed.