27 nm-es lakás felújítás (látvány tervek)

27 nm-es lakás felújítás (látvány tervek)

Előző postban említettem, hogy készítettünk több kiadásra váró lakáshoz bútorozási, felújítási terveket. Amit most megmutatok, az egy 27 nm-es garzon lakás, ahol a fürdőszoba adott volt már, így azzal nem kellett foglalkoznunk.  Nekünk Ildivel amihez alkalmazkodnunk kellett, az egy nagy beépített szekrény a bejárat mellett, illetve a konyha részen már meg voltak a gépészeti kiállások, azokat nagyon elmozdítani nem akarták. Megbízónk a költséghatékonyság mellett a legfontosabbnak azt tartotta, hogy a berendezési tárgyak gyorsan beszerezhetőek, illetve könnyen pótolhatók legyenek, így ezek is IKEA bútorokkal lettek tervezve.

1. Variáció

Alacsony parapet fallal leválasztásra került egy előszoba rész, ahol még öltöző puff is helyet kapott a beépített szekrény előtt. A nappaliban egy nagy méretű, kinyitható kanapé szolgál éjszaka alvásra, mellette pedig egy épített fal lett végig futtatva a tévéig, amire díszpárnák kerülnének, így plusz ülőfelületet vagy akár tároló helyet ad. Felette hosszúkás, zárt fali szekrények vannak, amik alakja visszaköszön a konyhabútor felső szekrényeinél is. Az U alakú konyha ablakhoz eső szára egy étkező pult lett, amihez diákok akár egy laptoppal is oda tudnak ülni.2. Variáció

Ezen a variáción egy hosszabb konyha kapott helyet és egy külön étkező asztal is. Itt is leválasztásra került az előszoba rész, de parapet fal helyett polcos térelválasztó szekrény jelöli ki a teret, míg a másik oldalára egy ágy került. Ez szükség esetén dupla ággyá nyitható, illetve napközben, az oldal- és hátfalának köszönhetően, sok párnával kanapé funkciót is elláthat. A nappali részen egy kígyózó gipszkarton polcrendszer került a falra.3. Végleges változat

Végleges változatként az U alakú konyhát, a kígyózó polcrendszert és a kinyitható kanapét választották a két variációból összerakva.

A terveket Timár Ildikóval közösen készítettük.

Related Posts with Thumbnails
Oszd meg

Comments Closed

5 comments

  1. Klein Kinga

    Tök jó, gratulálok! Szerintem nagyon jó lett a végeredmény, már amit választottak. Imádom azt parapetfalat, ötletes, szép és a csíkokkal fiatalos.

  2. Meli

    Köszi, próbáltuk a lehetőségekből kihozni amit lehetett. A kis méretből adódóan azért csodák nincsenek, meg a kész bútorok is eléggé megszabják, behatárolják a tervezést.

  3. Urbán Ferencné

    Szivesen átszabnám a 27m2 garzonunkat,Kérdés milyen kölcségekkel jár pd. a tervezés?Köszönettel:Anna

Comments are closed.