200 nm-es családi ház (látványtervek)

200 nm-es családi ház (látványtervek)

Nemrégiben készítettük el egy háromtagú család otthonának felújítási terveit Zsuzsával. A megbízók korábban már elkezdtek pár módosítást egy másik tervező által javasolt ötletek alapján, de aztán úgy döntöttek, hogy elölről kezdik, és egy új koncepciót készíttetnek velünk.

A tulajdonosoknak az volt a kívánsága, hogy kényelmes, kellemes hangulatú otthont tervezzünk, csipetnyi eleganciával, de megfizethető keretek közt.
A 200 nm-es emeletes ház földszinti részén nagy alapterületű konyha és nappali kapott helyet két külön helyiségben. A nappali szoba tervezését kicsit bonyolította, hogy korábban a kellős közepére beterveztek nekik egy kandallót, amihez a kémény kiépítése már megtörtént és ami miatt egyébként az egész házat keresztül kellett fúrni. Ha már egyszer ezt megcsinálták, akkor a tervezésnél alkalmazkodnunk kellett hozzá.

A teret elrendezésileg két részre bontottuk, aminek az egyik oldalán kapott helyet egy tévénézős, kényelmes rész, a másik oldalán pedig egy olvasó/beszélgető sarok. A középen elhelyezett kandallónak egy olyat gondoltunk, ami vagy a mennyezetre függesztett és forgatható, vagy pedig 4 oldalon üvegezett, épített, hogy mindenhonnan jól látható legyen.

Kandallónak ilyesmiket képzeltünk el:

A konyhával egy térben kapott helyet az étkező rész is, egy nagy méretű, kinyitható, kerek asztallal. A helyiség otthonos hangulatát a tapétázott falrész és a hosszú, sűrűn redőzött függönyök fogják bensőségesebbé tenni. A beépített magas konyhaszekrények közt nyitott rész is ki lett alakítva dísztárgyaknak, esetleg fűszernövényeknek, míg a főző résznél az alsó és felső bútorok közötti falra egy világosabb árnyalata került a tapétának üveg mögé, ezzel kiküszöbölve a csempe burkolat ridegségét.

Az emeleten a fiú szoba szekrényén megismétlődik a konyhai nyitott polc kialakítás, ami itt sport serlegek elegáns tárolására szolgál.

A pince szinten a háztartási helyiségek mellett kialakításra került egy olyan dühöngő, ami nappal kis edzőteremként szolgál, míg hétvégente buli helyiségnek lehet használni. A fixen elhelyezett bárpultos részen kívül minden bútor könnyen mozgatható, összecsukható, hogy egyszerűen helyet lehessen csinálni egy-két kondigépeknek, bokszzsáknak. Egy beépített szekrénybe még bordásfal is láthatatlanul elrejthetővé vált.

A terveket Istók Zsuzsával közösen készítettük.

Related Posts with Thumbnails
Oszd meg

Comments Closed

4 comments

 1. BARTHA zsuzsanna

  Szia Melinda!
  Meg szeretném kérdezni menyiért csinálsz egy látvány tervet, ugyanis vásároltunk egy ikerházat a pilisben és gondban vagyo a konyhával meg a szinekkel.
  kÖSZÖNÖM

 2. Meli

  Kedves Zsuzsa!
  Csak látványtervezést nem igazán szoktam vállalni, inkább teljes ház/lakás felújításokat, építkezéseket az elejétől a végéig.
  M.

Comments are closed.