150 nm-es budapesti lakás felújítása

150 nm-es budapesti lakás felújítása

Tavalyi év során került megtervezésre ez a Budapest belvárosi, nagypolgári lakás, mely most készült el és volt alkalmam meglesni. A lakás kb. 95%-os, a beköltözés még tart és pár kiegészítő, mint szőnyeg, tükrök, képek még hiányoznak, de azért a végeredmény szerintem már látható. A fotókat én készítettem, úgyhogy előre is elnézést kérek, hogy nem katalógusfotó minőségek. ;)

A 150 nm-es lakás elég nagy méretű, de egy 6 tagú családnak kellett benne kényelmes életteret kialakítani. Korábban nem volt elég hálószoba és az elrendezés is olyan volt, hogy sok szűk folyosón lehetett közlekedni. A konyha a nappali részben volt egy teljesen leválasztott, üvegezett részben bedobozolva.

Meg kellett oldani 5 hálószoba, 2 nagyméretű fürdőszoba és egy külön mellékhelyiség, kényelmes étkező-nappali-konyha elhelyezését és természetesen minél több tárolót.

Ilyen volt az eredeti alaprajz:

regi alaprajz

Sajnos előtte képem nem sok van, ezt a pár munkaközi képet találtam, ahol az előszoba, konyha látszik.

IMG_0373
IMG_0392
IMG_0399

Az új alaprajz pedig ilyen lett:

uj alaprajz

A bejáraton belépve egy tágas, világos előszoba lett lerakó asztallal, beépített szekrénnyel, illetve a kabátoknak nyitott akasztós és leülős résszel. A lakásban található összes bútor egyedi tervezésű és gyártású, így kompromisszum mentesen lehetett berendezni a tereket.

1
2

Az előszobával szemben nyílik a lakás középső részén az étkező és mögötte a nappali. Jobbra a konyha található, balra pedig hálók, fürdő.

3

A lakás fő színei a bézs, a tejeskávé és mellé egy zöld-lila kombináció.

4
5
6
7

A konyhában rengeteg tároló rész lett kialakítva és mivel a belmagasság megengedte, az L alakú konyharészen 3 méter magasságig lett beépítve a bútor, így a felső részeken akár bármilyen ritkábban használt dolog is elraktározható.

A konyhapult fölé sötétlila üveg falburkolat lett felszerelve, ami mellett a fényes felületű bútor gyönyörű világossá teszi az egész helyiséget. A konyhához sikerült még egy kamrát is kialakítanunk.

8
9
10

Az étkező mellett balra elfordulva a folyosón további rengeteg tárolószekrény, illetve egy nyitott könyvespolc is helyet kapott. Innen nyílik 2 hálószoba, egy háztartási helyiség és egy fürdőszoba.

11
12

Az előszobából jobbra fordulva található a szülői háló, ami saját gardróbot is kapott, illetve mellette egy kislány szoba, ahol hercegnősen rózsaszín volt a kívánság. A 2 szobához tartozik egy zuhanyzós, dupla mosdós fürdőszoba is, illetve itt található a külön mellékhelyiség is.

13
14

A hálószobai komódok mellett egy kis leülős dolgozó sarok is kényelmesen elfért.

15
16
17
18
19

A 3 kamasznak is a saját kívánsága szerint került kialakításra a szobája. Mindegyikük egyedi gyártású poszter tapétát választott magának és ezekhez igazítottuk a szobák színeit is. A “vitorlás” szobában kékek-szürkék jelennek meg a meleg barna fa mellett.

20
21
22

A nagylány szobájában a lila kapott főszerepet. Itt az íróasztal mellett még egy csajos smink asztal is helyet kapott.

23
24
25
26

A csíkos mintájú fiúszobának a nappali felőli sarka lekerekített és majd szuper hely lesz egy kényelmes babzsák fotelnek. Itt a tapétához igazodva több kék árnyalat is megjelenik.

27
28
29

A nappali felőli részen lévő gyerekszobákhoz tartozó kádas fürdőben süllyesztett polcokat helyeztünk el, illetve itt is dupla mosdó és wc található.
30
31

A tervezéskor a tulajdonosok kérése az volt, hogy barátságos, családi hangulatú legyen az otthonuk, ahol mindenki megtalálja a saját kis zugát, melyet szerintem sikerült is megvalósítanunk ebben a tágas, világos, kényelmes lakásban.

Related Posts with Thumbnails
Oszd meg

Comments Closed