130 nm-es családi ház (fotók)

130 nm-es családi ház (fotók)

Tegnap befejeződött egy másfél éves projektem és most az egyik szemem sír, a másik nevet.

Örülök, mert sajnos viszonylag ritka manapság, hogy egy házat az utolsó szögig be tudjunk fejezni, ennél az otthonnál pedig a nulláról felépítettünk egy házat és tegnap felkerült az utolsó kép is a falra. Bánatos vagyok, hogy vége lett, mert nagyon jó megbízóim voltak, akikkel szuper kapcsolatunk alakult ki és nagyon jól tudtunk együttműködni. De kezdjük az elejéről!

Tavaly márciusban mikor felkerestek a tulajdonosok, akkor már volt egy engedélyezésre beadott tervrajzuk, ami sajnos nem igazán volt túl átgondolt az építész által. Fogtuk, áthúztuk az egészet és a főbb adottságokat megtartva, mint a külső falak, ablakok, tető, újraterveztük. Az építésszel való ellenőrzés után, a módosításaim alapján kezdték el megépíteni a házat.

Földszinti alaprajz:

Emeleti alaprajz:

Megbízóimmal nagyon egy stílusban gondolkoztunk. Annyit kértek, hogy modern, letisztult legyen, színvilágában fekete-fehér és mindenképp Ferrari pirossal, illetve ezüsttel legyen kiegészítve. Ezt én annyiban finomítottam, hogy a túl erős fekete-fehéret megváltoztattam antracit-törtfehérre, így sokkal barátságosabb, nem olyan kemény színeket kaptunk. A másik fontos kívánalom az volt, hogy legyen helye a bakelit lemez gyűjteménynek.

Az egész munka során szinte teljes szabad kezet kaptam, egyedül a költségkerethez kellett igazodnom. A tulajdonosok nagyon jól ráéreztek arra, hogy felesleges nekik foglalkozni mindennel, inkább átirányítottak hozzám akit csak lehetett és én folytattam a szükséges egyeztetéseket a szakemberekkel. Nagyszerűen össze lehetett fogni a munkálatokat és nem lettek nagy eltérések a tervtől, szépen végig tudtuk vinni az egészet, nem születtek felesleges kompromisszumok. Emellett rengeteg időt is megspóroltak. Amikor már a bútorozásra került sor, akkor is konkrét helyekre kellett csak elmenniük, hiszen előre összeállítottuk a beszerzendő dolgok listáját. Így történt, hogy a teljes házba megvásárolandó, készen kapható bútorok megnézése, kiválasztása és megvétele nem vett igénybe többet egy fél napnál.

És akkor lássuk a végeredményt:

Előszoba:


Előszobából nyíló vendég wc:

Az előszobából belépve a nappali-étkező-konyha tér:

A lépcsőt úgy terveztem, hogy a fordulóban maradjon annyi plusz mélység, hogy a lemez gyűjtemény nagy része itt helyet kaphasson:


A földszinten az első lépcsőfok lekerekített ívét követi az emeleti födém áttörés, illetve az üvegkorlát is.

A korlátív melletti falsarkot egy homorú előtét fal építésével hoztuk szinkronba.A hálószobában is folytatódik a színvilág.A hálóhoz két oldalas, átjárható gardrób tartozik, melyen keresztül közelíthető meg a fürdőszoba.
Számomra nagyon kellemes élmény volt ez az építkezés, mind emberileg, mind szakmailag, hiszen nincs is annál jobb érzés, illetve inspiráció, mint olyanokkal együttműködni, akiknek feltétlen bizalmát élvezhetem. Ennek minden lakberendezési munka során elengedhetetlennek kéne lennie. Ezen kívül, mikor az ügyfélből barát lesz, az megfizethetetlen! :)

A lakásról további képeket találhattok a Stúdió Facebook oldalán is.

Related Posts with Thumbnails
Oszd meg

Comments Closed

34 comments

 1. Banyek

  Hihetetlen, nem találok szavakat. Mintha egy nemzetközi oldal fotóit nézegetném.
  Szerintem az egyik legnagyobb boldogság, ha ami a fejedben megszületik, azt látod is megvalósulni. Nagyon szerencsés vagy és persze nagyon tehetséges, irigyellek. Kifejezetten tetszik a lépcső alatti beépített sütő, az üvegkorlát és a lépcsőházba belógó “jégcsap csillárok”. Gratulálok !!! :-)
  Kár, hogy nem tudjuk a valóságban is megcsodálni. :-(
  Egyébként a konyha és a fürdőszoba antracit szürke vagy azok maradtak feketék?

 2. grika

  Köszi Melinda. Jó példája annak ez a lakás hogy megfizethető bútorokból is lehet
  színvonalas enteriőrt berendezni . Felfedeztem pár Ikea bútort is.

 3. Petra

  Gratulálok, állati klassz lett! Kedvenceim: a lépcsőfordulóba tervezett lemezgyűjtemény, a lépcső alatti konyhaszekrény, a kanapé melletti-mögötti fa és egyéb tárolás, ééés a legcukibb részlet: az íves falba süllyesztett polc a fenti lépcsőházban. Gratula megint, jó nagy meló lehetett…:)

 4. Pingback: Friendly Apartment Decor Designed by Melinda Néder - Interior Design, Architecture and Furniture Decor on Dekrisdesign.com

 5. molnár ildikó

  Szia Melinda!
  Klassz lett ez a ház. Szeretném megkérdezni, hogy az a “jégcsapszerű” csillár honnan van?
  köszi i

 6. Gadóczi József

  Gratulálok. szép munka, szép kivitelezés.
  Külön tetszik hogy nem túl csicsás, flancolós hanem minőségi és egyszerű.
  Ami nem tetszik az a steril hatás. kicsit hiányolom belőle a meleg természetes dolgokat, pl a fa bútor,fa ajtó (nem festett) hiányát, de ez csak azért van mert asztalosként nézem.
  minden szép.

 7. zsuzsa

  Kedves Melinda,

  Tényleg gyönyörű a lakás!
  Azt szeretném kérdezni, hogy a felső szinten a padlóburkolat laminált padló? Ha igen, melyik?
  Köszönöm, Zsuzsa

 8. Lena

  Szia Melinda!

  Ez a lakas a kedvencem a honlapodon levok kozul.

  A lepcso falan talalhato orias ora kaphato valahol vagy sajat gyartmany?

  Koszi!

 9. Edit

  Gyönyörűen berendezett ház!:)

  Ha érdekel valakit dekorációnak 1910es Woodstock írógép Eladó!

 10. P. Tímea

  Szia Melinda!

  Gyönyörű ez a Eijffinger – Club tapéta! Hol lehet megvásárolni, ill. mennyibe kerül? Köszönöm szépen válaszod!

  Timi

 11. Nóri

  Kedves Melinda!
  Nagyon megtetszett ennek a háznak a berendezése. A tapéta különösen elragadó. Habár sok információ kiderült róla (Ejiffinger- Club a Bambuszmániából), én mégis tennék fel egy újabb kérdést. Mivel neten keresztül tudom csak megrendelni, hogy biztosan jó színt válasszak megírnád az előszobában és a televízió mögötti falon levő tapéták pontos kódjait? köszönöm.
  N.

Comments are closed.