130 nm-es családi ház felújítása

130 nm-es családi ház felújítása

Újabb fantasztikus projektet fejeztünk be és megint az egyik szemem sír, a másik nevet! Egy jól sikerült munka után mindig szomorú vagyok, mert szuper kapcsolatunk lett a megbízómmal, akivel élmény volt együtt dolgozni és bármikor folytatnám vele újabb és újabb lakásokkal, de mosolygok, mert sikerült egy olyan otthont alkotnunk, melyben minden álmát valóra váltottuk.

De lássuk, miből is indultunk ki!

A tulajdonos hölgy Budapesten vásárolt egy kis kertes házat, tipikus 30 éves kinézettel. Minden lepusztult, régi, az “enteriőrről” jól leszűrhető, hogy mennyire foglalkoztak vele az előző lakók. Ebből az állapotból kellett számára újat varázsolni, hogy két kamasz fiával beköltözhessen.

Ház felújítás
Ház felújítás
Ház felújítás
Ház felújítás

Természetesen darabjaira szedtük a házat, minden kikerült belőle, még a tető is lecserélésre került. A külső főfalakat megtartottuk, csak a nyílászárók lettek átvariálva. A házhoz tartozik egy pince is, ott került a gépész technika elhelyezésre. Sajnos az eredeti alaprajza a háznak nincs meg, de a végeredmény ez az elrendezés lett:

HD9A2454

Az elképzelés az volt, hogy modern, elegáns otthon legyen, de legfőképp NŐIES! Ez azonnal meghatározta a fő színt, hiszen mindketten egyetértettünk abban, hogy nem lehet más, mint a pink. Hogy egy kicsit finomítsuk, szürkékkel és fehérrel kombináltuk, míg a hálószobában átváltottunk egy sötétlila árnyalatba, a gyerekszobák pedig már sokkal fiúsabb színt kaptak.

A házba bekerült minden egyes bútor egyedi tervezésem alapján készült, így mindent a helyhez tudtunk igazítani mind színvilágban, mind méretileg. Ez utóbbi azért is volt fontos, hiszen 130 nm-n elég sok funkciót, helyiséget kellett elhelyezni.

A ház jobb oldalán, az előszobába belépve, jobbra nyílik a háztartási helyiség.

HD9A2618
HD9A2614

Tovább menve belépünk az ezüstös szürke szalagparkettával burkolt konyhába és a vele egy térben lévő étkezőbe. A térbe simuló, hófehér, magasfényű konyha különlegessége a rikító pink kőpult lett, mely hihetetlen életet visz a helyiségbe. Az üveg étkező asztal mindig jó választás, mert légiességével nem uralkodik el egy kis területen sem.
HD9A2538

Az egész helyiségen végigfutó szürke fal  nagyszerű hátteret képez és gyönyörűen kiemeli az egyedi falikarokat.
HD9A2541
HD9A2550
HD9A2553
HD9A2544

A képen kevésbé jön vissza, de a rózsaszín fal csillámporral van  megspékelve!
HD9A2514

Az étkezőtől a nappalit 2 lépcsőfok választja el. Itt nem volt túl nagy helyünk, így mivel tévére nem volt szükség, egy kis leülős részt készítettünk a lépcső folytatásában, melynek virágos gipsz falpanel lett a hátfalán.
HD9A2519
HD9A2509
HD9A2521

A nappali és étkező közé kétoldalú térelválasztó szekrény készült a lépcső szélességében, melybe sok mindent be lehet pakolni.
HD9A2523
HD9A2527

A nappaliból nyílik a szülői háló, ahol sötétlila és bronzos színekkel dolgoztunk. A szobának egészen kényelmes mérete volt, így tudtunk építeni az ágy mögé egy kis játékos épített “polcrendszert”. Az egyedi bútorok is lila színt kaptak, mely szuperül ment a már meglévő bronzos ágyhoz.

HD9A2455

A kis gardrób üvegfallal lett elválasztva, hogy minél több hely maradjon és még nyíló ajtóval se kelljen számolni.
HD9A2458
HD9A2462
HD9A2465
HD9A2469

A hálóban csináltunk egy kis dolgozó sarkot is, ahova egy laptoppal oda lehet ülni, illetve tárolóhelynek is kiváló iratoknak, mappáknak.
HD9A2500

 A szobából üvegajtóval nyíló fürdőbe is bevittük a bronz színt. Gyönyörű íves formákat használtunk, hogy tovább erősítsük a nőies hangulatot.

HD9A2480
HD9A2487
HD9A2493
HD9A2494

A konyha felől egy kis közlekedőn közelíthető meg a két fiú szobája és fürdője. Ide is bevittük a szürke színt, hogy összekapcsoljuk a helyiségeket a ház többi részével, de zöldekkel, illetve sárgákkal kombináltuk.

HD9A2567
HD9A2585
HD9A2575

A ház külseje is nagy átalakuláson ment keresztül, ahol ugyancsak a szürke árnyalatival játszottunk. A teraszon még letakarva van a belátást gátló polcfal, illetve a konyha előtti csobogó. A kertet Adrovitz Adrienn tervezte.

HD9A2619
HD9A2621
HD9A2622

A fantasztikus fotókat Lantos Viktor készítette, akinek még egyszer nagyon köszönöm a munkáját és akitől hamarosan még egy meglepetés videót is fogunk kapni a házról! Ha kíváncsi vagy rá, kövess a Facebook-on, hogy azonnal láthasd Te is!

Related Posts with Thumbnails
Oszd meg

Comments Closed

6 comments

 1. Czeheknik János

  Tündike :))

  Csodálatos lett, a színharmónia, a hely kihasználás és az összkép valóban remekmű, gratulálunk :)

 2. Andi

  Kedves Melinda! Nagyon szép munkát végeztél, gyönyörű otthont varázsoltál ebből a házből. Érdeklődnék, hogy a szagelszívó milyen márkájú. Előre is köszönöm, üdvözlettel: Andi

 3. Tímea

  Szia Melinda!
  Pazar ez a ház!! Gratulálok!!:) Elképesztő luxus!:)
  Meg szeretném kérdezni, hogy az étkező asztalon lévő tálkát hol vettétek, és az ezen az asztalon lévő futót? A futó milyen anyagból van, ha esetleg varratásra kényszerülnék, hol tudok venni?

  Nagyon köszönöm ha válaszolsz!

  Timi

Comments are closed.