125 nm-es ház átépítése (munkaközi fotók)

125 nm-es ház átépítése (munkaközi fotók)

Nagyot gondolt ennek a kétszintes családi háznak a kedves tulajdonos hölgye és úgy döntött, hogy belevág egy totális átépítésbe, melyhez a terveket Hujber-Nagy Alettával közösen kezdtük elkészíteni.

Kb. 20 éve épült a ház és azóta nem volt semmilyen felújítás, korszerűsítés sem benne. Közben a családi viszonyok és az igények, megváltoztak, így teljesen átszervezésre kerültek a helyiségek, a funkciók. A terveket még tavaly nyáron kezdtük elkészíteni és most jött el az ideje a megvalósításnak. Jelenleg a bontás zajlott le, ennek eredményét mutatom be most.

Az alaprajzokon jól látszik, hogy tényleg semmi nem maradt a helyén. A konyha, étkező, nappali korábbi teljes elszeparálódása miatt, a nappali részt egyáltalán nem használták, így most egy amerikai konyhás nappali lett kialakítva. Két hálószoba is helyet kapott, illetve egy nagyobb közös fürdőszoba is

Eredeti elrendezés a földszinten:

Új elrendezés a földszinten:

Az emeleten eredetileg két nagyobb háló és egy nagy fürdőszoba volt. Az erkélyes hálószobát megnagyobbítottuk a kilépő megszüntetésével, amelyre nem volt szükség, illetve a folyosó felesleges terével is összenyitásra került. Így egy kényelmes nappali, dolgozó sarokkal és egy kisebb gyerekszoba kapott helyet.

Eredeti elrendezés az emeleten:

Új elrendezés az emeleten:

Összeraktam a fotókat úgy, hogy lehessen látni az eredeti állapotot, a mostani bontások eredményét, illetve a látványterveket, hogy mi a cél.

A földszinten ez a folyosó teljesen megszűnt, itt lesz bal oldalon a nappali, jobb oldalon pedig a konyha. Mivel nagyobb méretű konyha nem fért el, így a nappali-étkező részen falba süllyesztett szekrények is lesznek, melyeket akár tálalóként is lehet használni.

Az eredeti képen látszik, hogy a korábbi nappalit nem igazán használták.

A teraszajtó mellett bal oldalon lévő ablak meg fog szűnni, a helyén lesz a tv-s szekrény.

Az eredeti konyha fürdőszobává fog átalakulni.

Az étkezőből pedig egy hálószoba lesz. Itt is megszüntetésre kerül egy ablak, a helyén lesz az ágy fejvége.

Az emeleti fürdőszobában a funkciók elrendezése nagyjából a helyén marad, de teljes renováláson esik át.

Az emeleti folyosó bal oldali fala kibontásra került.

Most a bontás állapotában félelmetes azt nézni, hogy tényleg szinte semmi nem maradt meg az eredeti állapotból. Viszont ez a ház jó példa arra, hogy a lakberendezés nem csak abból áll, hogy kitaláljuk, milyen színű legyen a fal, vagy hova kerüljön a kanapé, hanem igen komoly tervezéseket szoktunk megvalósítani, amik már sokkal inkább belsőépítészeti munkák, mint csupán lak-berendezés.

Related Posts with Thumbnails
Oszd meg

Comments Closed

6 comments

 1. Timuska

  Halihó!
  Ez tényleg egy komoly meló … csupán egy kérdésem van, hol laknak addig a tulajdonosok? :-))) Na de a viccet félretéve, nagyon ügyesek vagytok és remek lesz a ház, ha készen lesz.
  Kérünk majd folyamatosan fotókat … :-)))

 2. Meli

  Kibéreltek egy lakást addig :) Meg szerencséjük van, van egy nagy pince és szerintem oda lepakoltak egy csomó holmit.

 3. Edit

  Kedves Melinda!

  Szeretném megkérdezni, hogy alulról a 3. fotón látható wc-kisfal-dupla mosdó elrendezésnek mekkora a minimális helyigénye?
  Lesz egy új lakásunk (majd), abban a fürdő 200×250 cm, a 200 cm oldalra pont ilyen kombinációt képzeltem.

  Köszönöm: Edit

 4. Meli

  A wc-nek min. 80 cm kell, a parapet fal 10-15 cm vastag, a dupla mosdó kb. 140 cm, hogy kényelmes legyen egyszerre két embernek. 2 méteres helyre inkább egy nagyobb, szélesebb mosdó szekrényt tennék, mint duplát.

 5. tail

  Ezek a tervek tényleg nagyon komolyak…..mi is egy nagy házfelújítás kellös közepén vagyunk, és tényleg nagyon nagy feladat a tervezés…..egy-egy fal vagy ablak áthelyezése/megszüntetése, hatalmas változást eredményezhet.
  Nekem nagyon tetszenek a tervek, nagyon jók a megoldások…..habár nem vagyok nagy fan-ja annak, hogy a konyha ennyire elötérbe kerüljön (rögtön a bejárat mellett) ill. az ablakok megszüntetése is furi döntés, de gondolom jól megfontolt, és nem hinném, hogy sötét tereket eredményez majd;)
  imádom a kontrasztot az elötte utána képek között, igaz itt még csak látványtervekröl beszélhetünk….nagyon kíváncsi leszek a végeredményre is!!!

Comments are closed.