110 nm-es családi ház (látvány tervek)

110 nm-es családi ház (látvány tervek)

A napokban kicsit kevés időm van írni, mert már megint sikerült túl sokat vállalnom, de gondoltam, hogy addig se unatkozzatok, megmutatom az egyik vázlat tervemet, ami most éppen folyamatban. Mivel ezek még csak vázlat tervek, az elrendezéseken van inkább a hangsúly, a színek még annyira nem véglegesek, csak a jövőbeni könnyebb választás érdekében lettek színezve.

Két szintes, kb. 110 nm-es családi háznak a felújításával bíztak meg. A nappali-étkező egy L alakú térben van, ahol még egy kis dolgozó sarkot is ki kellett alakítani. A nappaliban eredetileg az ablak előtt volt a tv és az ablak felé nézett a kanapé. Viszont mivel a tér nem túl nagy, a szélessége nincs 4 méter sem, így én megfordítottam és inkább az ablak alá/elé tettem a kanapét, mert így az ott ülők az étkező felé nézve egy sokkal nagyobb teret látnak.

A dolgozó sarok helyét egyedül egy nagy radiátor zavarta, de azt perforált falemezzel gondoltam beborítani, így az asztal szépen elé helyezhető és még egy kis polcnak is használható a teteje.

Az első körben két vázlattervi változat készült. Az első variáció egy nagyon egyszerű, spórolós terv, aminek az volt a célja, hogy megmutassam, milyen lenne, ha nagyon kevés kivitelezői munkát kellene csinálni, alig nyúlnánk valamihez és inkább kész bútorok lennének csak. Igazából amit csináltatni kellene, az a világítási célokat szolgáló álmennyezetek.


A második variáción már egy kicsit több “extra” van. Gipszkarton falak lettek tervezve falfülkékkel, melyekben valamilyen tapéta borítás lehetne. Az étkező részen egy haszontalan, bár dekoratív falfülke sor kapott helyet, a dolgozó részen pedig a beépített fali szekrények helyett polcok lettek.


A megbízóimmal közösen végül a két tervből kiemeltük a nekik tetsző részeket és azokat gyúrtuk egybe, aminek ez lett az elfogadott és jóváhagyott végeredménye:


Related Posts with Thumbnails
Oszd meg

Comments Closed

5 comments

  1. Meli

    Szia!
    Persze, Chief Architect a neve, egy amerikai építész program, itthon nem nagyon ismerik. (Bár már annyian kérdezték, hogy lassan ismert lesz. :) )
    M.

Comments are closed.