100 nm családi ház 2. – 1. rész (fotók)

100 nm családi ház 2. – 1. rész (fotók)

A korábban Dunakeszin tervezett családi ház ikerszomszédai is felkértek, hogy az Ő házukat is tervezzem meg. Mostanra a munkák már elkészültek, a tulajdonosok, be is költöztek. A fotókat a költözés után pár nappal készítettem, így még kicsit felfordulás volt.

Nagyon érdekes munka volt ez egyébként, hiszen egy pontosan ugyan olyan elrendezésű ház volt, mint amit a szomszédaiknak először megcsináltam. Viszont míg ott “csak” egy fiatal pár költözött, itt egy 4 tagú családnak kellett kényelmes otthont megálmodnunk. A képekhez megmutatom a látványterveket is, hogy miből mi lett, illetve hogy mi a cél.

Egészen más igények merültek fel. Először is nagyon sok tárolóhelyre volt szükség. Aztán volt néhány bútoruk, amiket magukkal hoztak, így azokhoz is alkalmazkodni kellett.

A nappali-étkező részben gipszkarton polcokat építettünk. A falakat csíkokkal dobtuk fel, melyek nagyon szép keretet fognak adni festményeknek, fényképeknek.
Az étkezőbe egyenlőre bezsúfolódott néhány nem oda való bútor ideiglenesen, illetve a későbbiekben az étkező garnitúra le lesz cserélve.
A  konyhán nagyon sokat dolgoztunk, egyeztettünk, míg végül az alábbi variáció lett kiválasztva. Festett ajtók és dió színű korpuszok készültek. A fal mellé állított szigetnek több funkciója is lett. A konyha felől munkapult és tároló rész, míg a nappali felől egyrészt bárpult, másrészt a tulajdonos hölgy dolgozó asztala. A redőnyös szekrényrész nagyon jól elrejti a nyomtatót és az egyéb számítógépes dolgokat.
A földszinten az előszobából nyílik egy vendég fürdő, zuhanyzóval.

Folyt. köv.

Related Posts with Thumbnails
Oszd meg
7492 0 jún 16, 2009

Comments Closed

8 comments

 1. Timuska

  Ez is nagyon jóóóóóóóóóóóóóó! Szerintem írtó ötletes, főleg ez a könyvespolc felül gipszkartonból a nappaliban. De a konyha is frankó.
  Ügyi vagy!

 2. Ambrus Adam

  lenne egy kerdesem!eloszor is nagyon vagany amit csinaltatok,grat.a kerdesem az h a gipszkarton polcokat fa vagy fem szerkezettel csinaltatok? udv.

 3. Meli

  A legfelső, 10 cm vastag gipszkarton polcok, azok fém belső profilokkal vannak szerelve, amit a gipszkartonhoz kimondottan lehet kapni. Arra gondolsz? Fából még nem láttam ilyet csinálni.

 4. Kenyke

  Én is kérdezek: A gipszkarton könyvespolc takarítása kinek a feladata? Vagy a festett gipszkarton polc portalanítására milyen megoldás létezik? – szerintem szívás egy ilyet egy fél év múlva lepucolni, és érdekel a megoldási javaslatod :-) Köszi előre is!


 5. Post author
  Meli

  Vagy asztalossal kell csináltatni bútorlapból takarást a gipszkarton polchoz, vagy üveglapot lehet rá rakni. Ez előző az hangsúlyosabb, főleg, ha nagyon eltér a fal színétől a bútorlap színe. Az üveg az szolidabb, szinte nem is látszik. A választás attól függ, milyen hatást szeretnénk elérni.

 6. Kenyke

  Ennél a lakásnál bútorlapot, vagy üveglapot használtatok? Ha üveget használsz, azt rögzíted fixen? (bocs a sok kérdésért, csak érdekel a téma, felújítunk) :-) Köszi!


 7. Post author
  Meli

  Hát itt bútorlapos takarásról volt szó ha jól emlékszem, de nem készült el, ők meg felpakoltak. :)
  Az üveget valami átlátszó ragasztóval én rögzíteném, hogy nehogy kicsússzon. Egyébként ha sok könyvet, nehéz tárgyat akarsz felrakni rá, akkor praktikusabb a bútorlap, az üveg esetleg eltörhet. Ha inkább csak dísztárgynak falfülke, ami nincs esetleg gyakran levéve a polcról, akkor ott nyugodtan lehet üveg.

Comments are closed.